لطفا پاسخ بدید دوستان گرامی تجربیات شمارو لازم دارم
میتونی دوچرخه سواری یاد بگیری و از همون اول تعادلتو از دست ندی؟
ببین سیستم خلقت انسان این شکلیه که باید زمین بخوری تا راه رفتن یاد بگیری و توی هر کاری این شکلیه.
اگر شما داری برای یادگیری تلاش میکنی حتما داری بابتش بهایی پرداخت میکنی ولی این بها الزاما مالی نیست ، زمان و انرژی که میزاری خودش تعیین کنندس.
ضمنا اگر از دست دادن پول کنترل نشده و بدون نتیجه باشه اسمش میشه ضرر وگرنه کسب مهارت در مرحله آموزش ولو به قیمت از دست دادن پول اسمش میشه سرمایه گذاری چرا که درآینده میتونه ایجاد پول بکنه
چون هیچ انسانی حرص و طمعشو نمیتونه کنترل کنه من بوده پنج تا معامله سود بوده معامله بعدی با بازار لج میکردم .شاید باور نکنی من پنج سال تو اینکارم هنوز نمیتونم خودمو کنترل کنم این بازار باید ربات باشی بی احساس میکانیکی هی یه ستاپو تکرار کنی
یکی از دلایلی که ما در شروع کار ضرر میکنیم اینه که از ضرر بقیه درس نمیگیریم
میشنویم که فلان تریدر میگه بیش از ۲درصد ریسک نکن،اگر حال روحی مساعد نداری ترید نکن،اگر از نظر جسمانی بیمار هستی ترید نکن،خارج از قوانین استراتژی ترید نکن،اگر مارکت بهت نشونه نمیده،زوری معامله باز نکن
ذاتا وقتی به انسان میگی چیزی رو انجام نده،وسوسه میشه که انجام بده و ذهنش میگه تو مثل اون نیستی و مشکل پیش نمیاد
و محکوم میشیم به تجربه کردن تجربیات دیگران
دلیل ضرر کردن اولیه
اطلاعات کم تازه کارها و تمرین نکردن مباحث
و از طرفی قرار گرفتن تو محیطی که از لحاظ روانشناختی خیلی درگیرت میکنه، طمع، ترس، فاز پیشگو گرفتن😂
همه اولش فک میکنن ۲ تا دوره میبینم و ۴ تا خط میکشم بعد میشم گرگ وال استریت و بنز سوار
واقعیت بازار اینه که با این که دانشگاه نداره ولی باید مثل یه دانشجو کارشناسی ۴ سال اطلاعات بگیری تمرین بکنی و تست بکنی تا نتیجه بگیری بعد میشی لیسانسه بازار
اونایی که حتی بعد ده سال نتیجه نگرفتن مشکلشون اینه که قضیه رو زیادی ساده گرفتن و میخوان با ۴ تا نقاشی بشن جورج سورس و جیم سایمونز فقط نمیدون که اولی اقتصاددان بود و دومی ریاضیدان
این موضوع رو من از یه تریدر خارجی توی کانال یوتیوبش در عصر برقراری انیترنت بین الملل شنیدم که می تونه جواب سوال شما باشه،
این تریدر که اسمش هم یادم نیست می گفت که من چند سال بعد از ورود به ترید یه رزومه خیلی خوب از حسابهای معاملاتی موفق برای خودم ساخته بودم و دنبال سرمایه گذار بودم ، نه پراپ (حالا علتش رو نگفت) می گفت یه بار با تمام مدارکم و سابقه های موفقیتم رفتم پهلوی یه سرمایه گذار و مدارک رو نشونش دادم خیلی تحویلم گرفت و من امیدوار شدم که قبولم می کنه ولی سر آخر به من گفت که متاسفانه من اصلا نمی تونم به تو سرمایه بدم من که خیلی یکه خورده بودم پرسیدم: دلیلش رو می تونم بپرسم؟ شما تمامی مدارک و استراتژی های من رو با دقت بررسی کردید و من حتی استراتژی هام رو توضیح دادم بهتون چطور شد که به این نتیجه رسیدید و دارید جواب رد به من می دید کجای تریدای من ایراد داره لطفا می گید؟
سرمایه گذاره به این تریدر میگه که: تو ایراد خاصی نداره و کارت هم در سطح بالایی قرار داره ولی من فقط به یه علت نمی تونم سرمایه به تو بدم، من با عجله پرسیدم به چه علتی ؟ سرمایه گذار گفت: تمام رزومه ات رو بررسی کردم و دیدم که هنوز از این بازار زخم بزرگ نخوردی برای همین نمی تونم اختیار سرمایه ام رو به تو بدم هر چند که تریدهات حرف نداره!
حالا دوست عزیز برای تریدر معمولی شدن لازم نیست حتما رخم بخوریم ولی کسی که از بازار زخم خورده و زخم رو تبدیل به دیتا و تجربه کرده یه سر و گردن از دیگر تریدرها جلوتره حتی اگر نتایجش هنوز برجسته نباشه
نه حتمی و باید و قطعی نیست ولی همونجوری که ندیدم هیچ تیر اندازی اولین بار با کنترل خال بزنه تریدری رو هم ندیدم صرر نداده باشه.
ولی آره یه تریدر میشناسم اینقد آموزش دید اینقد دمو گرفت و زمانی وارد بازار شد همون اولین اکانت پراپش رو پاس کرد ولی اینم میدونم فک کنم تا ۱۰ درصد اینا رفت تو درادون کلی ریسکشو هی کمتر کرد (فک کنم آخریا با ۰.۲ اینا داشت ترید میزد)
اما خیر فیل نکرد!
خلاصه که شدنی هست اما بدون خطا تقریباااا غیرممکنه.
این ضرر صرفا معنا و مفهوم از دست دادن پول نیست
شما تا زمانی که شکست نخورید عیب و نقصتون رو پیدا نمیکنید
حالا وقتی ضرر میخورید ژورنال رو بررسی میکنید میبینید فراتر از تکنیکال موارد دیگه ای هم بوده که توش ضعیف عمل کردید و سعی در بهبودش میکنید
برد بدون باخت وجود نداره همه ی باخت ها پراز درس هستن
طبعا همون طور که سایر عزیزان گفتند شکست و زمین خوردن توی هر مسیری طبیعی هستش ولی الزاما شکست خوردن و زمین خوردن در مسیر تضمینی برای موفقیت آینده نیست
درست میگید، و بنظرم درگیری حسی تریدر باید برای عملکردش در بازار باشه نه سود یا زیان و از ضرر هایی که درس میگره باید به چشم هزینه سرمایه گذاری نگاه کنه
دقیقا ولی خب همه ما اول راه چنین دید حرفه ای ممکنه نداشته باشیم مثل خود من در اولین هفته ها ماه های فعالیتم
نسبت ما با بازار یک نسبت کاملا حسیه ، اما نسبت بازار با ما کاملا بدون حسه
بازار براساس احتمالات کار میکنه اما ذهن ما انسان ها یاد گرفته معلولی کار کنه
خوب بود و مفید، دمت گرم
تجربه از شکست میاد و شکست از تلاش
تا تلاش نکنی شکست نمیخوری و تا شکست نخوری تجربه به دست نمیاری
محاله کسی توی زمینه ای بدون هیچ خطایی موفق بشه
دوستان ممنون از اینکه وقت میذارید
خوبه که همو از خواب بیدار کنیم ، مخصوصا توی این شرایط
عالی بود ![]()
![]()
![]()
![]()
موفقیت یعنی حرکت از شکستی به شکستی دیگر بدون از دست دادن اشتیاق.
وینستون چرچیل
قطعا نه یا کمتر . من اگه یکی بود که از همون روز اول میگفت ادام مرادیو و کندل استیک و اندیکاتور رو نبین خب طبیعتا کمتر ضرر میکردم.
متاسفانه تو ترید تعداد منابع چرت و پرت بیشتر از منابع درسته چون هرکی در ترید موفق نشده رفته از اموزش دادنش پول در بیاره ![]()
به قول به بنده خدایی هر موقع توی این مارکت ضرری کردی و حالا روز یا هفته یا ماه معاملاتی رو باضرر بستی این دو سوال رو از خودت بپرس
سوال اول آیا طبق پلن و سیستمت عمل کردی و ضرر شد؟
سوال دوم آیا این میزان ضرر همون مقدار یه که قبلاً بهش فکر کردی؟
اگه جواب هر دو سوال بله است بدون که توی مسیر درستی هستی و هر پولی رو که از دست دادی در واقع پولیه که مارکت ازت فرض گرفته و یه روز با چند برابر سودش بهت پس میده