به نظرم چیزی که بیشتر از همه کمک میکنه اینه که بفهمی ترس و طمع قرار نیست کامل از بین برن باید کاری کنی که روی تصمیماتت اثر نذارن
برای من مشخص بودن ریسک قبل از ورود و ژورنال کردن معاملات خیلی کمک کننده بوده چون وقتی دقیقا میدونی کجا اشتباه کردی ذهنت کمتر دنبال مقصر میگرده و کمتر تحت تاثیر معامله قبلی قرار میگیری
به نظرم اولین قدم اینه که اصلا دنبال حذف ترس و طمع و استرس نباشیم چون بخشی از ذات تریده چیزی که برای من بیشتر کمک کرده اینه که احساساتم رو بشناسم و ببینم دقیقا چه زمانی و به چه دلیلی فعال میشن مثلا بعد از ضرر عجله میکنم یا بعد از چندتا برد اعتماد به نفسم بیش از حد میشه
ژورنال کردن معاملات و مخصوصا ثبت حال و هوای قبل و بعد معامله خیلی کمک میکنه چون بعد یه مدت الگوهای تکراری خودت رو میبینی و میفهمی مشکل دقیقا کجاست
در نهایت چیزی که خیلی مهمه اینه که به جای اینکه بخوایم با احساسات بجنگیم یاد بگیریم با وجود اون احساسات همچنان طبق پلن عمل کنیم
برای من بیشتر از اینکه تلاش کنم ترس و استرس رو از بین ببرم این کمک کرد که بفهمم دقیقا از کجا میان
مثلا وقتی حجم معامله نسبت به چیزی که عادت دارم بیشتر میشه حتی اگه تحلیل درست باشه باز هم تصمیم گیری سخت تر میشه یا وقتی چندتا ضرر پشت سر هم میاد ذهن دنبال جبران کردن میره
وقتی این الگوها رو شناختم و ثبتشون کردم خیلی راحت تر میشد تشخیص داد که مشکل از بازار نیست و اون لحظه بهتره تصمیم جدیدی نگیرم
در نهایت فکر میکنم کنترل احساسات بیشتر از اینکه با مثبت فکر کردن حل بشه با شناختن محرک ها و تکرار اجرای درست پلن شکل میگیره
روانشناسی ترید بیشتر از اینکه با خوندن چندتا کتاب درست بشه با شناختن رفتار خودت درست میشه یعنی چند ماه معاملاتت رو دقیق ثبت کنی و ببینی کجا عجله کردی کجا بعد از ضرر خواستی جبران کنی کجا از ترس زود خارج شدی یا کجا به خاطر چندتا برد بیش از حد ریسک کردی
برای هر کدوم یه قانون مشخص توی پلنت بذاری و بارها اجراش کنی وقتی سیستم رو خوب تست کرده باشی و بدونی در بلندمدت چه آماری داره بخش زیادی از ترس و شک هم خود به خود کمتر میشه روان قوی یعنی نه اینکه هیچ ترسی نداشته باشی بلکه وقتی ترس و طمع میاد بتونی باز هم طبق پلنت عمل کنی
بهترین راه کنترل احساسات و بهتر شدن در بحث روانشناسی اینه که خودمون رو بهتر بشناسیم .. بدونیم وقتی احساسات متفاوت سراغمون میاد چه واکنشی نشون میدیم و بتونیم واکنش هامون رو به سمتی که میخایم کنترل کنیم واین کار بسته به نوع زندگی شخصی هر کس متفاوته و نوع تربیت ،خانواده،دوران کودکی،و… بستگی داره و تربیت احساس سختی خاص خودش رو.. پیچیده ترین داستان یک تریدر مقوله روانشناسیه و یجورایی غول مرحله آخره🙏