تجربیات ژورنال نویسی

سلام ممنون. برای متاتریدر ۵ هست فقط. با این که روی اندیکاتروش شعار نوشته ولی واقعا اندیکاتوری هست که خیلی راحت میتونست به قیمتهای بالا بفروشه برنامه نویسش

1 لایک کرده

دوستان من این ژورنال رو روی نت ملی امتحان کردم در نتاتریدر ۵ بروکر اوتت که روی نت ملی هست متاسفانه با اجرای ژورنال پیام میاد که ژورنال منقضی شد و تاریخ ۱.۳.۲۰۲۶ درج میشه

با نت ملی اوکی نیست یا شاید برنامه نویسش غیرفعال کرده نمی دونم

این جدول اکسل هم برای ژورنال نویسی می تونه مورد استفاده تون قرار بگیره

لینک دانلودش رو مجبور شدم ایجاد کنم مستقیم اینجا آپلود نمیشه اکسل

https://cdn.imgurl.ir/uploads/c093128_Journal.xlsx

2 لایک کرده

توی این تاپیک کامل این سایت ژورنال نویسی اتومات و اکسپرت رو توضیح دادم

دوستان من هر روز قبل از معامله نیم ساعت برنامه آمادگی ذهنی و روحی برای اجرای تریدم دارم که شرحش رو در یکی تایپیک هام به سام «حل مشکلات روانشاسی» نوشتم. در این نیم ساعت من سوای ثب ژورنال اصلیم در وقتی تمرینات ذهنی و روحی رو انجام دادم و به بررس یچارت رسیدم قبل از بررسی چارت سه تا سوال رو به صورت کتبی از خودم می پرسم و جواب می دم؟ در معامله ی دیروز در چارت چی دیدم؟ چه تصمیم گرفتم؟ جواب داد یا نداد‌و چرا؟ بعد می پرسم امرو.ز تمرکزم روی چه موضوعی هست؟ جواب من با این سوال همیشه: اجرای دقیق و مداوم استارتژی هست.بعد از انجام معامله ی اون روز هم، سوای ژورنال نویسی اصلی این سوال رو می نویسم: اگر از کل معامله امروز فقط یک نکته یاد گرفته باشم چی هست؟ و اون نکته رو یادداشت می کنم تکرار این سوال و جواب خوشد یه مینی ژونال هست که یم تونه وضعیت تریدتون رو بهتر کنه

2 لایک کرده

سلام آقا نادر گل
با تشکر مجدد از اکسل خوب پلن معاملاتی، یه نکته: وقتی میخوایم در بخشهای فرمول دار، فرمول رو ببینیم، به دلیل Protected بودن اکسل نمایش داده نمیشه. پسورد رو شما داری که از حالت protected در بیاریم؟

سلام برای من ÷سوورد نداره برای ائدیت اکسل گاهی یه گزینه زردرنگ در قسمت وسط بالای صفجه اکسل هست اون رو باید کلیک کنید

یه سایت پیدا کردم که شیوه حذف پروتکتد شیتس رو توضیح داده. لینک

1 لایک کرده

من ولی تا جایی که یادم هست در این فایل هیچ قفلی ندیدم خودم هم خیلی قبلترها از سایت علی نورانی بروکر دبلیو ام مارکت دانلود کرده بودم این فایل رو در هر صورت امیدوارم بتوین استفاده کنی

1 لایک کرده

این هفته چی از تریداتون یاد گرفتید یا چه نکته ای رو در مورد خودتون کشف کردید.

خودم هنوز موقع ضرر درجه حرارتم کمی میره بالا :grinning_face_with_smiling_eyes: خودش ولی به محض این که احساسم رو اسم گذاری می کنم و یاد بکتستهام می افتم تا حد زیادی برطرف میشه این حالت.

این هفته یاد گرفتم که از ایارد پلتفرمها و متاتریدرهای روی نت ملی اصلا ناراحت نشم. مثل یه چیز عادی باهاش برخورد می کنم. (این البته از بار مسئولیت بروکرها و پراپها چیزی کم نمی کنه)

دیگه این که دقت و پایبندیم به اجرای مداوم استراتژیم روز به روز بیشتر میشه.

شما چی یاد گرفتید یا کشف کردید در مورد خودتون این هفته؟

1 لایک کرده

سلام ارادتمندم قابل دوستان رو نداره.

دوستان یه بار دیگه فایل اکسل ژورنال نویسی رو میذارم اینجا

https://cdn.imgurl.ir/uploads/a943843_Journal.xlsx

اول بالانس رو در شیت دیتا وارد کنید بعد به استیتمنت بروید و روی اعداد کناری جدول استیتمنت دو بار کلیک کنید در Format Axis آیکون شبیه به ستونها (شبیه به کندلها) رو کلیکی کنید در گزینه های ماکزیمم و مینیموم بازه دلاری این اکانت رو تعیین کنید مثلا فرضا حداکثر دراودان کل شما ۱۲ در صد باشه اگر ۱۲ درصد مقدار اکانتی که اول وارد کرده بودید رو کسر کنید و در قسمت مینیموم بنویسید. و حداکثر مقدار اکانتتون مثلا میخوایید ۱۰ درصد در سود بره حساب کنبد و اون عدد رو در مامسیموم بنویسید استیتمنتتون راه می افته در شیت ژورنال، تاریخ رو این طوری وارد کنید مثلا ۲/۳۰ خودش کامل میندازه. در سود و زیان سودها رو عادی بنویسید زیانها رو با منها بنویسید مثلا ۱۵۰- امیدوارم به دردتون بخوره

https://cdn.imgurl.ir/uploads/a943843_Journal.xlsx

2 لایک کرده

نمونه ژورنال نویسی امروز روی فایل اکسل بالا در حالت فعلی بدون اینترنت بین الملل که امکان ژورنال نویسی اتوماتیکتر با یه اندیکاتور وجود داشت فعلا این بهترین وسیله نیمه اتوماتیک و رایگان من برای ژ.رنال نویسی دقیق هست

شما هم اگر خواستید اسکرین شات ژورنال نویسی امورزتون رو به اشتراک بذارید البته اگر تحلیل خصوصی توش ننوشته باشید.

نادر عزیز، ممنون بابت اینکه فایل ژورنال و نمونه استفاده‌اش رو گذاشتید.

چیزی که برای من در این تاپیک جالب بود فقط خود فایل اکسل نبود؛ بیشتر این نگاه بود که ژورنال‌نویسی صرفاً ثبت سود و ضرر نیست، بلکه باید کمک کنه تریدر بفهمه در طول هفته چه چیزی درباره خودش کشف کرده.

این جمله‌تون که گفتید موقع ضرر «درجه حرارت ذهنی» بالا می‌ره ولی با اسم‌گذاری احساس و یادآوری بک‌تست‌ها کنترلش می‌کنید، به‌نظرم دقیقاً همون بخشیه که خیلی‌ها در ژورنال‌شون ثبت نمی‌کنند.

اکثر ژورنال‌ها می‌نویسن:
ورود، خروج، سود، ضرر.

ولی شاید چیزهای مهم‌تر این‌ها باشه:

آیا طبق پلن وارد شدم؟
آیا هنگام نزدیک شدن قیمت به SL تصمیمم عوض شد؟
آیا خروجم طبق ستاپ بود یا برای کم کردن فشار ذهنی؟
آیا بعد از ضرر، معامله بعدی‌ام تغییر کرد؟
احساسم در لحظه تصمیم چی بود؟

به‌نظرم ترکیب اکسل شما با این نوع ثبت رفتاری می‌تونه خیلی کاربردی باشه؛ چون هم عدد داریم، هم دلیل انسانی پشت عددها را بهتر می‌بینیم.

فایل رو دانلود می‌کنم و با دقت‌تر نگاه می‌کنم.
فقط یک سؤال: به‌نظر شما برای کسی که تازه می‌خواهد ژورنال‌نویسی را شروع کند، بهتره اول روی ثبت عددی معاملات تمرکز کنه یا روی ثبت احساس/رفتار در لحظه تصمیم؟

1 لایک کرده

ممنون از توجهتون. نکته کلیدی برای ژورنال نویسی به نظر من این هست: ژورنال رو برای کسب انگیزه نمی نویسم ژورنال رو برای کشف نقاظ ضعف و قوتم مینویسم این جمله چراغ راه من هست و هر کاری که این جمله رو عملی کنه به نظر من درسته. پس اولویت با کشف اشتباهات هست این هم از طریق کاوش در ذهن و رفتارهامون حاصل میشه باید حوصله داشته باشیم و رابطه اشتباهاتمون در ترید روبا اتفاقات یا مکان و زمانها یا حالتهای خاص چارت یا حالتهای خاص روحی و جسمی مون کشف کنیم.

1 لایک کرده

دقیقاً همین جمله به‌نظرم اصل ماجراست:

«ژورنال را برای انگیزه نمی‌نویسم؛ برای کشف نقاط ضعف و قوتم می‌نویسم.»

به‌نظرم خیلی‌ها ژورنال را اشتباه می‌بینند؛ مثل دفتر ثبت سود و ضرر یا چیزی برای اینکه حالشان بهتر شود. ولی اگر قرار باشد واقعاً به رشد تریدر کمک کند، باید نشان بدهد اشتباهات در چه شرایطی تکرار می‌شوند.

مثلاً شاید یک نفر بیشتر در این حالت‌ها از پلن خارج شود:

بعد از یک ضرر
بعد از دو برد پشت سر هم
در ساعات خاص بازار
وقتی خسته است
وقتی عجله دارد
وقتی قیمت نزدیک SL می‌شود
یا وقتی یک حرکت بزرگ را از دست داده

اینجاست که ژورنال فقط «ثبت معامله» نیست؛ تبدیل می‌شود به آینه رفتار تریدر.

به‌نظرم بخش مهم ژورنال همین است که بعد از مدتی بتوانیم بگوییم:

من دقیقاً کجاها بیشتر اشتباه می‌کنم؟
چه شرایطی باعث می‌شود تصمیمم عوض شود؟
آیا اشتباه من به چارت مربوط بود، به مدیریت ریسک، یا به وضعیت ذهنی و جسمی خودم؟

این نگاه شما خیلی کاربردی است.
شاید بهترین ژورنال همانی باشد که فقط نتیجه معامله را ثبت نکند، بلکه رابطه بین نتیجه، رفتار، زمان، حالت ذهنی و شرایط چارت را نشان بدهد.

1 لایک کرده

ممنون از توجه و توضیحتون. عرض شود که به غیر از ژورنال نویسی اصلی من یه مینی ژورنال هم هر روز د رنیم ساعت آماده شدن برای معامله در چن خط مینویسم و به این سوالات جواب میدم هر روز: ۱- دیروز توی چارت چی دیدم؟ عکس العملم چی بود؟ کار کرد یا کار نکرد و چرا؟ چی یاد گرفتم؟ امروز تمرکزم روی چی هست؟

بعدش همیشه ژورنال اصلیم رو با این جمله سعی می کنم تموم کنم که: اگر امروز فقط یک چیز یاد گرفته باشم اون چی بوده؟

1 لایک کرده

ی سایتی هست از متا تریدر HTML ریپورت میگیری. آپلود میکنید تمام اطلاعات رو خودش ذخیره می‌کنه و به صورت نمودار و اطلاعات بدرد بخور نشان میده ! حتی فضای ذخیره عکس داره

توی تاپیک زیر مفصل توضیح دادم‌

ژورنال نویسی شامل این هم میشه که بنویسید که چرا با وچود این که خارج از ساعت معاملاتی تون یک موقعیت عالی میبینید ولی وارد معامله نمی شید نوشتن این موارد باعث تثبیت ذهن احتمال محور میشه. مثلا الان ۱۷:۲۷ دقیقه نزدک و اس اند پی اس ام تی دارن و اگر این وضعیت تا سه دقیقه دیگه با بسته شدن کندل ساعتی ۱۶:۳۰ ادامه پیدا کنه میشه دنبال یه موقعیت بود . من چون یک معامله روزانه ام رو انجام دادم دیگه کار ینمی کنم چون شاید حتی با چننی فرصتی پراپم رو پاس کنم ولی نمی کنم چون این باعث تقویت سیستم بقا محور و احساسی د رذهن من میشه و بارهای بعد هم میاد سراغم و نتیجه ی تگرار چننی رفتارهایی همیشه پس دادن اون یکی دو سود و باختن هست.

ژورنال نویسی حرفه ای چجوریه و اصلا نوشتیم چیکارش کنیم ؟

چجوری بررسی کنیم ؟

بهترین روش چیه واقعا؟؟

چرا اهمیت داره ؟

با ابزارهای ژورنال نویسی بهتره یا دستی مکتوب بشه ؟

2 لایک کرده