تغییر ساختار بازار (CHoCH) و شکست ساختار (BOS) چیست؟

از کسی که سبک اسمارت مانی رو بهم اموزش داده.

1 لایک کرده

بیا نظر gpt 5.5 رو بپرسیم

• در روند نزولی اگر کف مهم قبلی شکسته شود، معمولا بهش Bearish BOS می‌گن؛ یعنی ادامه‌دار بودن ساختار نزولی تأیید می‌شود.

• در روند صعودی اگر سقف مهم قبلی شکسته شود، می‌شود Bullish BOS؛ یعنی ادامه ساختار صعودی.

اما درباره CHoCH:

• اگر بازار در روند نزولی باشد و مدام Lower High و Lower Low بسازد،
    وقتی یک سقف مهم قبلی شکسته شود، این می‌تواند CHoCH باشد؛ یعنی اولین نشانه اینکه شاید ساختار از نزولی به صعودی در حال تغییر است.

• در روند صعودی هم برعکسش: شکستن کف مهم قبلی می‌تواند CHoCH نزولی باشد.

ولی نکته خیلی مهم اینه:

CHoCH به‌تنهایی مساوی با تغییر روند قطعی نیست.
خیلی وقت‌ها فقط یک:

• نقدینگی‌گیری (liquidity grab)

• فیک بریک

• یا جابه‌جایی کوتاه‌مدت ساختار داخلی

است، نه شروع یک روند جدید.

پس این بخش حرفت هم درست است که:

• نباید فقط با BOS یا CHoCH وارد معامله شد

• بهتره تایید از چیزهایی مثل:

• order block

• fair value gap

• liquidity sweep

• displacement

• یا واکنش در ناحیه مهم
      بگیری

• و حتما تایم‌فریم بالاتر را هم ببینی

فقط یک اصلاح اصطلاحی:

• BOS بیشتر برای ادامه روند استفاده می‌شود

• CHoCH بیشتر برای اولین هشدار تغییر ساختار/تغییر جهت احتمالی

• بعضی‌ها هم بین CHoCH و MSS فرق می‌گذارند، ولی در آموزش‌های مختلف این اسامی گاهی قاطی استفاده می‌شوند

جمع‌بندی خیلی کوتاه:

• شکستن کف در نزول = BOS نزولی

• شکستن سقف در صعود = BOS صعودی

• شکستن آخرین LH در روند نزولی = CHoCH صعودی احتمالی

• شکستن آخرین HL در روند صعودی = CHoCH نزولی احتمالی

• اما برای ورود، تاییدیه و کانتکست لازم است

و اگر به مثالی که ارسال کرده بودم و ایراد گرفتید دقت کنی بعد از این که سقف شکسته شد اونم با displacement روند تغییر کرد

میتونم 100 تا مثال دیگه بهت نشون بدم :wink:

1 لایک کرده

دوست عزیز اسمارت‌مانی که ارث بابای مایکل نیست.
ICT یه سبک معروف داخل مفاهیم اسمارت‌مانیه، نه اینکه کل اسمارت‌مانی خلاصه بشه تو مایکل.

اینکه یه نفر با مفاهیمی مثل liquidity، FVG، displacement، CHoCH، MSS و در کل ردپای پول هوشمند کار کنه، یعنی داره تو چارچوب اسمارت‌مانی فکر می‌کنه؛ حالا اسم سبکش هرچی می‌خواد باشه.

خود مایکل هم از CHoCH حرف زده، ولی معمولاً توی ICT بیشتر روی MSS تأکید میشه.
تفاوتی هم که معمولاً می‌گیرن اینه:

CHoCH = اولین نشونه تغییر رفتار ساختار
MSS = تغییر ساختاری مهم‌تر و قابل‌اتکاتر برای بایاس/ورود

پس اگر یکی بیاد با شرط‌های خودش تغییر ساختار رو تعریف کنه، قرار نیست چون عین جمله‌های مایکل نیست، بگیم باطله.
مهم مفهومه، نه اینکه همه کورکورانه فقط یک مدل حفظ کرده باشن.

پس بله، راه‌های مختلفی برای تشخیص تغییر ساختار وجود داره و قرار نیست فقط یک تعریف، تنها تعریف معتبر بازار باشه.»

2 لایک کرده

چت جیپیتی چی میگه؟
داره میگه موقعی که یک سقف ( مهم شکسته شد ) سقف مهم سویینگ هایی هستن که تونستن BOS / BMS بسازن
شما یک سویینگ معمولی وسط یک Accumulation رو سقف مهم در نظر گرفتی و به عنوان CHOCH علامت زدی
و بابت حرف بعدیتون
درسته ict ارث بابای مایکل نیست
choch اصلا مال ict نیست دوست عزیز و کم اطلاعات من
ict بهش میگه mss یا market shift structure
بنظرم کسی که بخواد پای اشتباهش بمونه رو نمیشه متقاعد کرد. پیروز باشید

1 لایک کرده

درود فراوان خدمت استاد پر اطلاعات و خفن

اول از همه این که برو پیامی که به اون بنده خدا دادی رو یک بار بخون

نمیخواد بزار خودم انجامش میدم برات :slight_smile:

طرف گفته :

CHOCh زمانی رخ میده که روند تغییر کرده باشه.
BOS برای عرضه و تقاضاس به شرطی که سه تا کلوز کندل رو داشته باشه.
سه تا کلوز کندل رو نداشته باشه معتبر نیست.

چیزی که طرف گفته رو درست نخوندی، این تا اینجا، طرف حرفی از مایکل نزده

بعد شما چی گفتی استاد؟؟؟؟

اینارو از کجا میارید، مایکل خودش همچین قوانینی نزاشته:joy::joy::joy::joy:

سه تا کلوز نده معتبر نیست چیه:joy::joy::joy::joy:

اینجا اسم مایکل رو طوری اوردی انگار کل اسمارت مانی مال مایکله و تو جوابم سعی کردم به عزیزان توضیح بدم که این دوتا جدا هستن و اسمارت مانی مفهومه و از دلش سبک های مختلف اومدن :slight_smile:
این انجمن برای پیش رفت دوستان هستش و اینطوری جواب میدی بقیه ممکنه دچار سردرگمی بشن و فکر کنن اسمارت مانی پس همش مال مایکله و اگر درست و کامل میخوندی من توضیح دادم ict سبکی از دل مفاهیم اسمارت مانی هستش

درباره choch هم
جواب چت جی پی تی رو هم دقت نکردی که راجب روند صعودی باید سویینگ های کف بررسی بشن

ولی مثالی که من اورده بودم روند نزولی بود!

• اگر بازار در روند نزولی باشد و مدام Lower High و Lower Low بسازد،
    وقتی یک سقف مهم قبلی شکسته شود، این می‌تواند CHoCH باشد؛ یعنی اولین نشانه اینکه شاید ساختار از نزولی به صعودی در حال تغییر است.

اینم از مثالم:)

در یک روند نزولی بوده، اخرین سقف مهم رو پیدا کن استاد پر اطلاعات من :slight_smile:

روند نزولی باشد و سقف مهم قبلی شکسته بشود

اینم بگم بازار خیلی هوشمنده، هم تو روند های major هم تو minor این مسله صادقه

برو دوباره مثالم رو ببین، اصن کل پیام هام رو برو دوباره بخون چون اینطور که پیداست اصن دقت نکردی به حرف ها، رفتی یک چیزی تو این اینترنت خوندی حالا داری ایراد میگیری، اینا رو برو تمرین کن چند بار متوجه میشی، با کمال احترام قصد بی احترامی هم نداشتم استاد پر اطلاعات من :slight_smile:

البته احتمالا دوباره برام جواب هایی بنویسی، نمیخواستم وارد بحث الکی بشم فکر کنم کسی پیام ها رو بخونه خودش دیگه متوجه بشه:)

اینم بگم که بله منم میدونم choch مال ict نیست و خودم هم تفاوت mss و chochرو تو پیام هام توضیح دادم

این اسکرین شات سند مبنی بر حرف هام

ولی اگر منتورشیپ مایکل رو دیده باشی از choch هم صحبت میکنه و خیلی ها فکر کردن پس این مال مایکله :slight_smile:

این تاپیک رو دیگه آنفالو میکنم :slight_smile:

بیا یه نتیجه گیری داشته باشیم شاید به درد بقیه هم بخوره :

در روند نزولی، برای اینکه CHOCH معتبر ببینی، معمولاً مهم‌ترین چیز اینه که ساختار نزولی شکسته بشه؛ یعنی بازار دیگه نتونه مثل قبل Lower Low و Lower High بسازه.

به زبان ساده:

• در روند نزولی، بازار معمولاً:

• LH می‌سازه

• بعد LL می‌زنه

• وقتی قیمت بیاد و آخرین LH مهم رو به بالا بشکنه، این می‌تونه نشونه‌ی CHOCH باشه.

اما اینکه قبلش حتماً سقف مهم قبلی BOS شده باشد، نه، قانون مطلق نیست.

نکته‌ی اصلی:

• اگر فقط یک سقف ضعیف یا داخلی شکسته شود، بیشتر می‌تونه internal break یا نقدینگی‌گیری باشد، نه CHOCH قوی.

• برای CHOCH باکیفیت، بهتره شکستی که رخ می‌ده:

• روی آخرین swing high معتبر / LH اصلی باشد

• با جابجایی واضح قیمت همراه باشد

• ترجیحاً بعدش pullback و تایید بدهد

پس جمع‌بندی:

• نه، BOS دادن سقف مهم قبلی شرط مطلق نیست

• ولی شکستن یک سقف معتبر در ساختار نزولی برای تشخیص CHOCH لازم است

• اگر سقفی که شکسته می‌شود ماژور باشد، CHOCH خیلی معتبرتر می‌شود

• اگر فقط سقف‌های ریز یا داخلی شکسته شوند، معمولاً هنوز تغییر روند قطعی حسابش نمی‌کنیم

1 لایک کرده

سلام عزیز من تقریبا از اواخر فروردین عضو هستم ولی تازه با این انجمن اشنا شدم و از اشنایی با شما خوش حالم، جسارتا من داشتم پیام هاتون رو میخوندم هم شما هم xau designer عزیز

باید بگم ایشون کامل و واضح توضیح دادن و من که زیاد سمت ict نرفتم هم یک چیز هایی متوجه شدم
ایشون مشخصه اطلاعاتشون کامله و استفاده کردن از کلماتی مثل دوست عزیز و کم اطلاعات من، فقط بحث و درگیری های الکی درست میکنه و در شان این انجمن نیست

من مثال ایشون رو بررسی کردم و مشکلی نداشت
به ایشون حق میدم اگر جوابتون رو بده

با احترام

1 لایک کرده

قدردان لطف و دقت شما هستم، ممنونم بابت توجهتون دوست عزیز :white_heart:

2 لایک کرده

الان که یادم میاد میاد حتی استادمم مثل ایشون این مطلب رو درس دادن

@user_37953 ممنون از کمکت سلطان🔥

1 لایک کرده

خواهش میکنم، هرجا مشکل خوردی تاپیک بزن، من که کسی نیستم ولی تریدر های خفن تو انجمن زیاد داریم، راهنماییت میکنن

و اینم دلی بگم عجله نکن و تا میتونی تمرین روی حساب سنتی بکن

1 لایک کرده

عزیز یه پا مقاله نوشتی براش :joy:

ولی دمت گرم بابت وقتی که گذاشتی همیشه شک داشتم سر این موضوع (تغییر ساختار معتبر) و شکم برطرف شد و مفید بود آخرش که جمع بندی کردی شکم کامل از بین رفت

1 لایک کرده

فرق من و این دوست عزیزم در زیبایی نوشتار هست.
ذوق مطالبی که آموزش دیدی توی گفتارت هست
Bos های شما هم مشکل داره علاوه بر چنج آف کرکتر اشتباه.
نکاتی هستن که با ۷ سال تجربه / بکتست / فوروارد تست در سبکی که شما الان ذوقشو داری به دست اومده
اگرچه اصلا نیازی به نکته نیست، و چارتی‌ که فرستادی حتی در سطح مبتدی هم اشتباه هست
کار و پلن من با اوردر فلو انجام میشه اما ای سی تی هم از سبک های اصلی منه و چاک و این نوع پیدی ها خیلی وقته بلااستفاده هستن برای من
صرفا میخواستم کمکتون کنم تا راه رو با پرداختن پول در حساب های لایو پیدا نکنید و جلو بیفتید

.
این طور که پیداست این مسیر های طولانی رو نمیشه توی گوش کسی فرو کرد و همه باید تست کنن و بگذرونن تا متوجه خطاهاشون بشن
همونطور که خودم در این مدت حرف کسی رو گوش نکردم.
شما و اساتید تون احتمالا خیلی حرفه ای هستید که میگید ملاک چاک صرفا شکسته شدن هر نوع سقفی هست
من قصد نداشتم این مطلب رو بنویسم و میخواستم صرفا حرفتون رو تایید کنم و رد شم ، وقت گذاشتم چون متوجه شدم ارزشش رو داری عزیزم
هنوز هم بهت میگم دوست کم اطلاعات من، چون اگر تجربه کافی رو داشتی از من دلیل ایراد هایی که ازت گرفتم رو میپرسیدی و من کامل برات توضیح میدادم و اون موقع اگر از نظرت منطقی نمیومد باهام وارد بحث میشدی
از یک جایی به بعد بجای غرور کاذب منطق انسان سعی می‌کنه حتی از کوچکتر از خودش هم نکاتی سوا کنه یا به قول گفتنی تجربه کسب کنه
شما فعلا به زون از یک جایی به بعد نرسیدی.
.
یک مثال میزنم و به قول شما جمع بندی میکنم
من میام به تو میگم که امروز پیدی ای با اسم FVA یاد گرفتم، تو بهم میگی من هم این رو از ۳ سال پیش بلدم ، خب این دقیقا جایی هست که من میام تا درباره کیفیت اون پیدی ازت یاد بگیرم
می‌دونی یعنی چی؟!
یعنی متوجه میشم که سطح اطلاعات بیشتری از منی که فقط ترکیب کندلی اش رو تازه یاد گرفتم داری
یعنی نوع کیفیت هارو می‌دونی
برای مثال می‌دونی اگر چه اتفاقی بیفته یا سویینگ ها با چه ترتیبی باشن این پیدی کیفیت بیشتری داره
ازت میپرسم من میتونم با این پیدی معامله کنم؟
و تو سعی میکنیم به من بگی اگر در این شرایط، در این سشن ، در این چارت بود موجودِ اعتبار هست
.
چرا این سوالا رو میپرسم؟ چون از مرحله ی آموزش گذشتی و چند ساله داری ارزیابیش میکنی
چون دارم دلیلش رو ازت میپرسم و قراره به اطلاعات خودم افزون بشه.
.
میتونی متوجه بشی؟ :wink: نیازی نیست بزار خودم متوجهت کنم
بحث اعتبار پیدی هست، پیدی شما حتی به بحث اعتبار نکشیده و از ریشه اشتباه هست برای همین خواستم حداقل این رو بهت بگم تا بری و وقتت رو صرف آزمون و خطا در حالت درست بکنی.
چت جی پی تی یا اتفاق نظر چند نفر که مثل خودت تازه دارن آموزش میبینن و شوق این مطالب رو دارن برای تو سود نمیسازه، حتی معامله گر کامل هم نمیسازه

موفق باشی، دوست عزیز و کم اطلاعات من.

1 لایک کرده

پاسختون رو بالاتر نوشتم عزیز جان

1 لایک کرده

پاسخ شما هم بالا نوشتم آقا رهام
اما این رو به خودت میگم و بعد از خواندن اون. مطلب متوجه حرفم میشی
بحث اعتبار و کیفیت پیدی ها چیزایی هستن که اگر اساتید شما میدونستن و درک کاملی ازش داشتن و یا حتی میتونستند ازشون استفاده کنن، دیگه نیازی نبود درآمدشون رو از پکیج و هزار نوع روش دیگه در بیارن

2 لایک کرده

پرسیدی ۲ ×۲ تا؟ میون علما و عساتید اختلاف افتاد😆

1 لایک کرده

بحث اساتید سر اینه که ۲+۲ میشه ۴؟

یا ۲×۲؟

جفتشون یچیزو گفتن

منتها یکبشون میگه آخرین سقف اگه شکسته بشه ChoCh اتفاق افتاده

و دیگری میگه حتما باید آخرین Bos شکسته بشه تا بگیم ChoCh اتفاق افتاد

اگه بخوایم به حرف آقای احمدی گوش بدیم

باید توی اولین bos تصویر تازه ChoCh بکشیم

که خب اینطور که ایشون میگه دیگه کاملا تغییر روند اتفاق افتاده

و اون چیزی که اقای xua گفتن گاهی اوقات دچار نامردی بازار میشه

مثلا بارها دیدیم که بازار اومده روندو شکونده و یه سقف رو هم شکونده

اما برگشته و ریخته

جفتشون دارن درست میگن

منتها اگه با روش اقای احمدی بخوام جلو برم از حرکت اصلی جا میمونم

اگه بخوام با روش اقای xua جلو برم گاهی اوقات ممکنه یجاهایی استاپی بخورم که بخاطر نامردی بازاره

دیگه معامله گری بازی احتمالات هست

و اینکه من برای خودم و طبق چیزی که استادم بهم یاد داده بود از حالتی که اقای xua استفاده میکنن استفاده میکنم

1 لایک کرده

عزیز جانم شما متوجهی؟
change of character
معنی اش چیه؟
ده خط نوشتم مثل اینکه شماها قصد فهمیدن ندارید
بحث کیفیته. درسته شکستن سقف لازمه عزیزه من
میشه مثل اینکه بگی من میخوام ماشین بخرم و به فروشنده بگی فقط راه بره کافیه. بهت پیکان میده و راه میره یعنی اون ماشین چیزی بود که میخواستی؟
از روند هم قرار نیست جا بمونی فرقشون نهایتا 5 یا 6 پیپه با سقفی که bms داشته.

2 لایک کرده

تا وقتی این تکه کلام تو دهنته و یجورایی بهش باور داری فهمیدن بازار رو .
سودههی رو نه ها ، فهمیدن بازار رو هم بهش فکر نکن اصن برسی
یعنی چه اخه این حرف؟بازار همیشه مسیر خودش رو میره هر جایی ک دلش بخاد به هر سمتی که بخاد در هر زمان و ثانیه حرکت میکنه این ما هستیم که یه سری الگو و حرکت های تکرار شونده رو میبینیم که تکرار میشه و بر اساس همین تکرار و دیدگاه ما سبک ها و استراتژی ها به وجود میان که ما یه سری حرکت و الگو زیاد دیدم تکرار شده پس میریم به سراغ ترید و گرفتن این حرکات ها.جایی که شما با سبک خودت ترید میکنی و استاپ میخوری و میگی نامردی بازار بوده حالا بعدشم اصن به سمت تیپی شما بره.یه سبک دگ همونجا برعکس شما ورود کرده و تیپی خورده، پس بازار نامرده برا اون هم.رو دیدگاه هاتون خیلی حساس باشید تو فکرتون حتی پشت چارت اینجا نوشتن و چت کردن ک هیچی .پس فردا تو لایو یه استاپ میخوری بخاطر ورود زودتر از تریدپلنت بعد استاپ میخوری و قیمت میری سمت تیپی ولی مغزت نمیگه ک تو ستاپ رو زیر پا گذاشتی که ، میگه بهت تو مغزن که بازار نامردههه

گاهی اوقات بازار میاد استاپ منو میزنه بعد میره تارگت میده

این نامردی که میگم حاصل از خشم نیست

حاصل از اینه که این بازار بازار احتمالاته

یجاهای دیگه دست من نیست و میاد استاپ منو میزنه میره تارگت

بجاش روی معامله بعدیم فکر میکنم

و اونو هم طبق استراتژیم عمل میکنم حالا یا تیپی میده یا استاپ میخوره

مثال اگه بزنم اخرین معامله من همین اتفاق براش افتاد

این معامله من دقیقا بعد استاپ خوردن رفت تارگت

ولی خب

من برای معامله بعدی اماده شدم

برا این معامله دیگه غصه نمیخورم

1 لایک کرده

فرقش برای من ۵ ۶ پیپ نیست

یه معامله کامل فرقشه

اون ناحیه رو میبینی که بازار بعد بعد از برخورد بهش شارپ برگشته

ستاپ من دقیقا همونه

که میبینی بعدش دیگه توی روند اتفاق نیوفتاده

شما احتمالا کاملا سبکتون با من فرق داره

شما وسط روند وارد میشین

من اگه اول روندو نگیرم کلا دیگه نمیتونم معامله بگیرم ، یعنی درواقع ستاپم دیگه اتفاق نمیوفته

1 لایک کرده