سلام
من یه نمه توی روند شناسی ضعیفم
خواستم ازتون بخوام که این دو مطلب رو شرح بدین تا به دانش هممون اضافه بشه
سلام ،
Choch به معنای change of character,
وقتی هست که روند به طور کامل تغییر میکنه مثلا از صعودی تبدیل میشه به نزولی و high ها و low های پایین تر میزنه
Bos به معنای break of Structure,
وقتی که بازار یک استراکچر و ساختار رو بریک یا انگالف میکنه
فرقی نداره هر دوتاش یه کاربرد رو دارن و نشانگر تغییر روند هستند.
Choch واسه تغییر رونده و روند رو برعکس میکنه
ولی bos میتونه در جهت روند بزرگ هم باشه، برای مثال داشتن پرچم صعودی وقتی روند نزولیه، و بازار میاد با یه کندل قرمز بزرگ اون پرچم رو انگالف میکنه یا میشکنه اصطلاحا میگن استراکچر اصلاحی بریک شد
Break of Structure (BOS):شکست ساختار زمانی رخ میده که بازار، سقف یا کف قبلی خودش رو با قدرت بشکنه و روند در همون جهت ادامه پیدا کنه.
:
: مثال:قیمت چند کف بالاتر زده ← یک سقف تشکیل داده ← حالا اگر سقف قبلی رو بشکنه، میشه BOS صعودی.یعنی روند همچنان صعودیه و ما به دنبال فرصتهای خرید در اصلاحها هستیم.
:
: Change of Character (CHoCH):وقتی که ساختار بازار تغییر جهت بده، یعنی از یک روند صعودی به نزولی یا بالعکس تبدیل بشه.CHoCH اولین نشونهی برگشت روند هست.
:
: مثال:قیمت داره صعود میکنه و سقف و کفهای بالاتر تشکیل میده، اما در یک اصلاح یک کف کلیدی رو رو به پایین میشکنه. اینجا CHoCH اتفاق افتاده و نشون میده ممکنه روند تغییر کنه.
:
: تفاوت BOS و CHoCH:
BOS → ادامهی روندCHoCH → احتمال شروع روند جدید
بچه ها خیلی خوب توضیح دادن و البته خیلی هم سادس پیچیده نیست بنظرم حتما تمرین و تکرار کن تا درکش کنی …خیلی کاربردیه…
چاک یا ChoCh یا Change of Character:
همه میگن دنبال High / Low بگرد اما کسی نمیگه این High / Low باید چجوری باشه:
اون High / Low باید قیمت به صورت کاملا مشخص ازش دور شده باشه یا قیمت اونجا تثبیت شده باشه (تثبیت قیمت هم یعنی مدت زیادی رو اونجا گذرونده باشه مثلا ۳-۴ کندل همونجا داشته باشه)
اما چاک فقط کلوز کندل بعد از اون High / Low نیست، چاک کندل یا کندل های بعدیشه که تایید میشه: کلوز یک کندل یا کندل های بعدی تقریبا همون نقاط باشه (که به معنای تثبیت قیمته) یا کلا حتی کلوز کندل بعدی هم از کلوز کندل چاک رد کنه. اون موقع چاک تشکیل شده
حالا چاک به چه دردی میخوره: به هیچ دردی، مارکت چاک رو اونقد مقتدر نمیدونه مگر، BOS داده باشه، اون موقع میشه گفت روند تشکیل شده، حالا BOS چیه؟
باس یا BOS یا Break of Structure:
همه قوانین چاک فقط قبل از چاک مخالف، یعنی اگه چاک صعودی دیدیم، بعدش چاک نزولی دیدیم، باس بعدی یا نزولیه یا یه چاک صعودیه.
خب حالا واقعیت داستان:
مارکت برای تشکیل چاک از یه مقاومت یا حمایت نسبی عبور میکنه، چرا حالا نسبی؟ چون اون چاک توی تایم فریم های متفاوت نسبت رو مشخص میکنه یعنی: چاک روزانه بدون باس قابل اعتماده! ولی یک دقیقه ای ۵۰/۵۰ـه.
خلاصه: از چاک توی تایم فریم بالا مخصوصا روزانه استفاده کن و از چاک + باس یک دقیقه ای برای تاییدیه و ورود! حالا این تایم فریمای بینش میشه نسبی از روزانه به یک دقیقه.
نکته( هرچقد مارکت Volatileتر، چاک غیر قابل اعتماد تر)
مفهوم سادس
هرگاه در یک روند نزولی کفی شکسته بشه بهش تغییر ساختار یا (break of structure ) BOS گفته میشه
حالا اگر این در یک روند صعودی باشه باید سقف ها شکسته بشن که بهشون BULLISH BOS یا تغییر ساختار صعودی یا گاوی گفته میشه
در رابطه با CHoCh یک مثال در قالب تصویر برات اوردم، ببین اونجا که علامت زدم CHOCH در واقع تو یک روند نزولی سقف های پایین تری که داشت تشکیل میداد زیر نظر داشتم
اون سقف اخری شکسته بشه درواقع میتونیم انتظار تغییر روند از نزولی به صعودی رو داشته باشیم
حالا تو روند صعودی همین رو برعکس کن
نکته تکمیلی هم بهت بگم که صرفا نمیتونی با تکیه بر این چیزا وارد ترید بشی، و باید تاییدیه با یکی از الگو های SMC داشته باشی
تایم فریم های بالاتر رو هم بررسی کرده باشی تا هانت نشی عزیز
درسته جناب
سبک منم ترکیبی از ict و smc و rtm هست
که با توجه به اونها وارد میشم
فقط کمی توی تشخیص روند ها مشکل دارم
که اونم دارم با تمرین ساده و نکات شما دوستان عزیز حلش میکنم
سبک ict خودش به قدر کافی کامل هست، نیاز به ترکیب شدن نداره برای مثال، choch داخل ict میشه mss البته با شرط displacement شارپ
درود
اول باید Swing pointها را تشخیص بدی بعد آخرین گام و یا تریدینگ رنج را مشخص کنید.
برای روشن شدن مطلب، شما یک روند نزولی را در نظر بگیر. در این حالت اگه Swing low شکسته بشه،BOS رخ داده و تداوم توالی تریدینگ رنجهای نزولی را خواهید دید.
و چنانچه Swing high شکسته بشه،MSS ( CHoCH) شکل گرفته.
[quote=“رهام شوکتی, post:1, topic:11448, username:RohamShokati”]
سلام
من یه نمه توی روند شناسی ضعیفم
خواستم ازتون بخوام که این دو مطلب رو شرح بدین تا به دانش هممون اضافه بشه
CHOCh زمانی رخ میده که روند تغییر کرده باشه.
BOS برای عرضه و تقاضاس به شرطی که سه تا کلوز کندل رو داشته باشه.
سه تا کلوز کندل رو نداشته باشه معتبر نیست.
Choch زمانی رخ میدهد که روند نزولی به صعودی یا برعکس اتفاق بیافتد، Bosهم شکست بعد از چاک را که تا تغییر روند به صورت پی در پی میشکند. واینها شروط خاص خودش را دارد که یکی از آنها جذب نقدینگی انجام بگیرد .
یوتیوب باز شه حتما نگاه میکنم👍
روند از اسپایک شروع میشه و با کف و سقف های بالاتر یا پایین تر ادامه پیدا میکنه. باید ببینی این روند در کدام منطقه از چارت شکل گرفته
ساده بهت توضیح دادم
زمانی که در روند صعودی قیمت به سمت بالا حرکت کنه و HH یا سقف بالاتر را با بدنه کندل کراس کنه BOS اتفاق میافته .
یعنی کراس پیوت ماژور اسمش BOS
زمانی که در روند صعودی قیمت HL یا کف ماژور را با بدنه کراس کنه CHOCH اتفاق میافته
یعنی قیمت کف را زده و تمایلش از صعودی به نزولی تغییر کرده
تو روند نزولی هم برعکس چیزایی که گفتم
سلام choch شما اشتباه هست
شما صرفا آخرین سقف رو در نظر گرفتن، در صورتی که باید آخرین سقفی که تونسته در روند قبلی bms ایجاد کنه رو درنظر بگیرید
اینارو از کجا میارید، مایکل خودش همچین قوانینی نزاشته:joy:![]()
![]()
![]()
سه تا کلوز نده معتبر نیست چیه:joy:![]()
![]()
![]()