محدود کردن خودمون به یک نماد مثلا انس طلا شاید باعث بشه بعد چند روز که هیچ ورود طبق پلن پیدا نکردیم، خارج پلن معامله بگیریم و باعث ضرر بشه و تعداد زیاد نماد هم مشکلات خودشو داره
شما در طول روز چند نماد رو چک میکنید؟ چند معامله گیرتون میاد معمولا؟![]()
محدود کردن خودمون به یک نماد مثلا انس طلا شاید باعث بشه بعد چند روز که هیچ ورود طبق پلن پیدا نکردیم، خارج پلن معامله بگیریم و باعث ضرر بشه و تعداد زیاد نماد هم مشکلات خودشو داره
شما در طول روز چند نماد رو چک میکنید؟ چند معامله گیرتون میاد معمولا؟![]()
من هر نمادی که جلو چشمم بیاد رو چک میکنم ، بنظرم بهترین راه ترید اینه آدم نباید سخت بگیره.
چون اگر تو ترید سخت بگیری چارت هم بهت سخت میگیره ، معمولا شاید ۲ ۳ روزی یکی .
هر چارتی رو میشه تحلیل کرد اما برای ورود به معامله روی یک داراریی یا نماد باید دلایل کافی وجود داشته باشه . نظر شخصی .
در مجموع ۱۵ نماد که جز نفت بقیه جفت ارز هستن
اکثر جفت ارزا مثل هم حرکت میکنن معمولا، مثل جفت ارزایی که jpy داره و منم بیشتر وقتا با اینکه سر کارم حدود 12 تا نماد رو چک میکنم برای پیدا کردن ستاپ ورود
چون تایپیکتون حالت سوالی داشت خواستم نکته ای رو بگم.
ابتدا باید استراتژی شما مشخص باشه که روی چه نماد یا نمادهایی هست و همچنین تعداد تریدهای مجازتون هم باید طبق استارتژیتون باشه که ازش حداقل یک سال بک تست گرفته باشید. ضمنا بهتر هست که آدم روی یک نماد کار کنه، هر چارت اضفه بر یک نماد که روی سیستمتون باز هست امکان زیاد شدن نویزهای ذهنی رو داره و امکان دیدن یک موقعیت آنی و گرفتن معامله خارج از استراتژی رو پیش میاره. این که گفتید اگر روی یک نماد بمونیم و چند روز ستاپ پیدا نکنیم امکان داره که از پلن معاملاتیمون خارج بشیم. باز برمیگرده به این که باید بک تست قوی و یک ساله داشته باشید و بدونید که بیشترین تعداد روزهای بدون معامله دراستارتژیتون چند روز هست در بک تست. این طوری دیگه خارج از پلن معامله نیم گیرید چون از قبل برای همه چیز آماده اید.
طلا XAUUSD (عشق)
یورو EURUSD فقط روش تحلیل میکنم (زمان بگذره
)، ورود نمیزنم
نفت UKOIL فقط روش تحلیل میکنم (به خاطر جنگ)، ورود نمیزنم
US30 / XAUUSD رو با یه استراتژی
EURUSD / GBPUSD / USDJPY / EURGBP با یه استراتژی
مارکت بهینه حرکت کنه 3 پوزیشن، مارکت رینج یا شیب کم داشته باشه 1 پوزیشن و بعضی وقتا هم هیچ ستاپی نیست مثلا دقیقا مثل امروز که فقط طلا و یوروپوند رو میتونستم چک کنم و هیچ کدوم ستاپ ندادن
EUR,GBP,AUD,XAU,CHF,JPY نماد های ماژور
مشاهده ی من در طول این چندسال اینطور بوده که اگر بخوایم صرفا روی یه نماد کار کنیم ممکنه با از دست رفتن یه معامله خودمون رو تحت فشار بزاریم که حتما حتما باید یه معامله طی ساعتها یا روزهای آینده پیدا کنیم و این اجبار باعث ضرر بشه.
از طرفی اگر بخوایم تعداد زیادی جفت ارز رو هم برای تعادل به لیست اضافه کنیم اون روش هم باعث ایجاد خطا میشه،چطور؟اگر دقت کنیم اکثر مواقع چارت جفت ارزها حرکات و لگهای خوبشون با هم هماهنگه و اگر تعداد زیادی توی لیست باشن ما دغدغه این رو پیدا میکنیم که خب حالا که حرکتا شروع شده روی کدومشون اصلا معامله باز کنیم و بین چندراهی بمونیم.
در عوض شخصا اینکار رو انجام میدم: طلا،نزدک و داوجونز رو به صورت فعالتر و بر روی تمام تایم فریمها به صورت روزانه دنبال،مطالعه و معامله میکنم.
و دو الی ۳ جفت ارز رو فقط روی تایم فریم ۴ ساعته پیگیری میکنم،چرا ۴ ساعته،چون اگر بخوام به جزییات تمام تایم فریمها دقت کنم اون وقت تمرکزم از روی نمادهای گروه اول که گفتم ممکنه برداشته شه و پراکندگی ایجاد شه.
در پایان آیا این روش درسته؟ -قطعا خیر!!!
چون کاراکتر شخصیتی،سطح دانش و استراتژی من با اساتید این حوزه متفاوت هست و ممکنه این روش فقط برای من جواب بده و برای شخص دیگه بدترین عملکرد رو به همراه بیاره.
پس سعی کنید خوب یا بد مطلقی برای خودتون تعریف نکنید و ظرفیت و راندمان و استراتژی شما معیار اصلی برای تصمیم گیری باشه.
من روزی یه معامله فقط روی نزدک میزنم و در تمام سال ۲۰۲۵ به غیر از روزهای تعطیل بازار، فقط ۶ روز ستاپ نداشتم.