اولا بگم که منم مثل خیلی ها از پارسال عذادار جان های از دست رفته هستیم و اینطوری نیست که یادمون رفته باشه و فکرو ذکرمون شده باشه فارکس یا اینترنت.
اصلا هم دست و دلم به ترید نمیره؛ برای نت بین الملل هم به هر دری نمیزنم؛ یطورایی انگار دیگه ارزشش رو ندارم برام و به کمتر از نت آزاد برای همه و همینطور دسترسی ایرانی ها به همه سرویس های بین الملل از بایننس گرفته تا پی پل نیستم!
ولی خب؛ بدون اینستا و تلگرام هم حوصله ام سر رفته بود که از بیکاری رفتم ببینم بورس تهران چطوری هست.
بورس هم از اسفند تعطیل هست ولی صندوق های قابل معامله قابلیت ترید دارن هنوز.
گفتم خب اینم کندل استیک هست؛ تحلیل تکنیکال داره؛ فاندامنتال داره؛ و خب اینم میشه ترید کرد دیگه.
ولی همین اول کار یه چیزی باعث شد همین اول کار خیلی بزنه به دلم و ولش کنم.
تو بورس ایران! بر خلاف بورس تمام کشورهای دنیا! یک چیز من درآوردی هست به اینم دامنه نوسان!
این دامنه نوسان چه شعری هست؟
دامنه نوسان میگه؛ یک کندل استیک قرمز یا سبز؛ نمیتونه اندازه اش بیشتر از مقداری باشه که از قبل تعیین شده!
زارت!
فرض کن شما پیش بینی کردی فردا یه سهم قراره بترکونه یا سقوط کنه!
ولی فردا بورس اجازه نمیده ارزش اون سهم از یک مقدار مشخصی پایینتر یا بالاتر بره!
اصلا فرض کن تو پیش بینی کردی شرکت X فردا قراره منفجر بشه! میخوای کل سهمت رو بفروشی یکجا!
ولی فردا اون سهم پله پله پایین میاد! هر روز یمقدار تا وقتی برسه به ارزش واقعیش!
دانشمندانی که دامنه نوسان رو برای بوس تهران از بونشون درآوردن و اختراع کردن قبل از این اختراع به این فکر نکردن که اینکار باعث ایجاد صف های خرید یا فروش میشه و در نهایت قفل میشه! بعضی وقتا یک نماد یکماه هم ممکنه قفل بمونه!
همین مزخرف باعث شد دوباره سوییچ کنم به فارکس. که فارکس هم تا باز شدن اینترنت بین الملل جرات نمیکنم ترید کنم.
بالاخره هفته دیگه؛ نه هفته دیگه؛ نه هفته بعدش باز میشه.
وقتی باز بشه؛ سهام صنایعی که تو جنگ آسیب دیدن؛ ریزش میکنه.
منتهی این دامنه نوسان باعث میشه این کاهش ارزش سهم پله پله اتفاق بیافته.
یعنی بجای اینکه در اولین روز بازگشایی بورس؛ کندل های خرکی قرمز زده بشه؛ طی چند روز این اتفاق میافته.
منتهی چون تو این حالت همه میخوان سهم رو بفروشن زودتر؛ صف خرید تشکیل میشه؛ و ازونطرف هم هیچکس اون سهم رو نمیخره! میگن اسپیس ایکس و تسلا بدنبال متفکرانی هست که اینو تو بورس ایران اختراع کردن!
بازار بورس ایران مارکت کپ پایینی داره
سر همین خیلی راحت میشه بالا پایینش کرد
یکی از دلایل به وجود اومدن دامنه نوسان هم همینه
و اینم باید در نظر داشته باشی که بورس تهران به درد ترید نمیخوره و باید سرمایه گذاری با دید بلند مدت داشت
شرکت هایی که برای بار اول وارد بازار بورس میشن عرضه اولیه قرار میدن
مثلا از ۱۰۰درصد سهام قابل فروش مثلا ۳۰ درصد رو در اول کار میفروشن.برای تشنه کردن بازار قانون میزارن که مثلا هر شخص فقط nواحد بیشتر نمیتونه بخره
بعد از پایان عرضه،احتمال بالا رفتن قیمت هست
یه خطر داره.اگر با زدوبند ارزش سهام رو بالا زده باشن تا بفروشن،بعد از پایان عرضه احتمال ضرر هست
نگاه میکنم شبندر رو. بجز اینا عیار رو دیدم که بالای 130 درصد سود داده یا نمیدونم 160 درصد شاید اشتباه میکنم. حالا میبینم شبندر رو هم. ولی فکر کنم اینا که درآمد ثابت هستن اینطوری هستن. عیار و شبندر ثابت نیستن.