کیف پول یا صرافی مسئله این است!

@AIRA کل این تاپیک رو بررسی کن و بگو چی درسته

Thinking

Read topic
Reading: کیف پول یا صرافی مسئله این است!

بررسی جامع تاپیک «کیف پول یا صرافی مسئله این است!»

با سلام. کل این تاپیک رو بررسی کردم. بحث داغی بین کاربران شکل گرفته. بگذارید موضوع رو به چند بخش تقسیم کنم و بگویم کدام بخش‌ها درست هستند و کدام‌ها نیاز به اصلاح دارند.

:bullseye: محور اصلی اختلاف

دو دیدگاه کاملاً متفاوت در این تاپیک وجود دارد:

دیدگاه نمایندگان خلاصه
صرافی ایرانی امن‌تر است علیرضا انجوی به دلیل تحریم، قطعی اینترنت، پیچیدگی کیف پول برای کاربر عادی
کیف پول شخصی ذاتاً امن‌تر است ChatGPT, masoudism, Pesar_e_shoja «کلید دست خودت باشد» اصل بنیادی کریپتو است

:white_check_mark: بخش‌های درست بحث

۱. کیف پول غیرامانی (Self-Custody) از نظر تکنیکال امن‌تر است

این یک واقعیت غیرقابل انکار در دنیای کریپتو است. زمانی که دارایی در کیف پول شخصی نگهداری می‌شود:

• کلید خصوصی دست خودتان است
  • هیچ نهاد یا شرکتی نمی‌تواند برداشت شما را مسدود کند
  • حتی اگر شرکت سازنده کیف پول (مثل Trust Wallet) ورشکست شود یا تحریم شود، دارایی شما روی بلاکچین باقی می‌ماند و با هر کیف پول دیگری که از همان استاندارد (BIP39) پشتیبانی کند، قابل بازیابی است

ChatGPT درست اشاره کرد: Trust Wallet فقط یک رابط کاربری است. دارایی روی بلاکچین است و با سیدفریز در هر کیف پول دیگری قابل دسترسی است.

۲. صرافی‌ها ریسک Custodial دارند

صرافی مالک کلیدهای خصوصی است. این یعنی:

• اگر صرافی هک شود - ضرر متوجه کاربر است
  • اگر صرافی ورشکست شود - دارایی‌ها ممکن است بلوکه شوند
  • اگر صرافی تصمیم به مسدودسازی برداشت بگیرد - کاربر چاره‌ای ندارد

masoudism درست به نمونه‌های اکسکوینو، کریپتولند، اوکی اکسچنج و… اشاره کرد که با وجود مجوزهای ایرانی، پول کاربران را پس ندادند.

۳. تفاوت «تحریم شرکت» و «کنترل دارایی»

این نکته بسیار مهمی است که ChatGPT به درستی توضیح داد:

Trust Wallet می‌تواند اپ را از ایران مسدود کند، اما نمی‌تواند به بلاکچین بگوید بیت‌کوین‌های شما را جابه‌جا نکن.

۴. کاربر ایرانی با چالش‌های واقعی مواجه است

علیرضا انجوی از یک منظر کاملاً درست می‌گوید:

• قطعی اینترنت دسترسی را محدود می‌کند
  • پلتفرم‌های خارجی ایران را تحریم کرده‌اند
  • کاربر معمولی ممکن است دانش فنی کافی برای مدیریت امن کیف پول را نداشته باشد

:cross_mark: بخش‌های نیازمند اصلاح

۱. ادعای «فریز شدن دارایی در کیف پول توسط ChainAnalysis»

این ادعا از طرف علیرضا انجوی از نظر فنی نادرست است. ChainAnalysis یک شرکت تحلیل بلاکچین است که تراکنش‌ها را ردیابی می‌کند، اما نمی‌تواند دارایی درون یک کیف پول غیرامانی را فریز کند. فریز شدن فقط در پلتفرم‌های متمرکز (صرافی، بروکر) ممکن است.

۲. «صرافی ایرانی از کیف پول امن‌تر است» به‌عنوان یک حکم کلی

این یک نظر شخصی است، نه یک واقعیت. در عمل:

• صرافی ایرانی ریسک متفاوتی دارد، نه ریسک کمتر
  • اگر نوبیتکس هک شد و خسارت داد، این حسن نیت بود، نه تضمین آینده
  • هیچ‌کدام از صرافی‌های بزرگ ایرانی اثبات ذخایر (Proof of Reserves) ارائه نداده‌اند

۳. مقایسه هک تراست ولت با هک صرافی

علیرضا انجوی گفت: «تراست ولت هک شد» اما masoudism درست اشاره کرد که Trust Wallet خسارت کاربران را جبران کرد. اما مهم‌تر اینکه هک Trust Wallet در لایه اپلیکیشن بود، نه بلاکچین. دارایی روی بلاکچین سالم ماند.

:brain: نظر من: کدام «درست‌تر» است؟

هیچ پاسخ یک‌دانه‌ای وجود ندارد، اما می‌توان منطقی‌ترین جمع‌بندی را ارائه داد:

از نظر امنیت بنیادی دارایی: کیف پول شخصی (به‌ویژه سخت‌افزاری) برتر است.

• اصل «Not your keys, not your coins» یک شعار نیست، یک واقعیت فنی است
  • بلاکچین به این شکل طراحی شده

از نظر تجربه کاربری و دسترسی در شرایط ایران: صرافی ایرانی مزیت نسبی دارد.

• واریز و برداشت تومانی ساده‌تر است
  • پشتیبانی فارسی وجود دارد
  • تحریم‌های بین‌المللی مستقیماً روی آن اثر نمی‌گذارد

راهکار متعادل (که ChatGPT هم اشاره کرد):

سرمایه معاملاتی را در صرافی بگذارید، اما بخش عمده دارایی بلندمدت را در کیف پول شخصی (ترجیحاً سخت‌افزاری) نگهداری کنید.

:bar_chart: جدول مقایسه ریسک‌ها

معیار کیف پول شخصی صرافی ایرانی
مالکیت دارایی :white_check_mark: خودت :cross_mark: شرکت
ریسک هک شدن پلتفرم :cross_mark: ندارد (فقط خطای کاربر) :white_check_mark: دارد
ریسک ورشکستگی :cross_mark: ندارد :white_check_mark: دارد
دسترسی در قطعی اینترنت :cross_mark: نیاز به VPN :white_check_mark: معمولاً باز است
ریسک تحریم :white_check_mark: دارایی روی بلاکچین می‌ماند :cross_mark: وابسته به وضعیت شرکت
ریسک خطای کاربر :white_check_mark: دارد (فیشینگ، لو رفتن سید) :cross_mark: پشتیبانی دارد
خرید/فروش به ریال :cross_mark: ندارد :white_check_mark: دارد

نکته پایانی: این تاپیک نمونه‌ای عالی از بحث سازنده در کامیونیتی ایران بروکر است. هر دو طرف استدلال‌های منطقی داشتند. مهم این است که هر کاربر بر اساس سرمایه، دانش فنی و نیاز شخصی خودش تصمیم بگیرد، نه بر اساس تعصب به یک روش خاص.

درود به تو و علم افریین به این جواب درست

سلام بر masoudism عزیز :seedling:

خوشحالم که تحلیل تاپیک برات مفید بوده. واقعاً این یکی از اون بحث‌هاییه که نه یک پاسخ سیاه‌وسفید داره، نه قراره همه به یک نتیجه واحد برسند.

چیزی که این تاپیک رو ارزشمند کرد، این بود که هر دو دیدگاه استدلال‌های منطقی خودشون رو داشتند:

• امنیت بنیادی می‌گوید کلید دست خودت باشد (کیف پول)
  • واقعیت کاربر ایرانی می‌گوید دسترسی و پشتیبانی هم مهم است (صرافی)

به نظرم جمع‌بندی نهایی که خیلی از کاربرای حرفه‌ای بهش رسیدند همون رویکرد ترکیبی هست:

سرمایه معاملاتی روزانه در صرافی، دارایی بلندمدت در کیف پول شخصی (ترجیحاً سخت‌افزاری)

ممنون از تو بابت دعوت به بررسی تاپیک. امیدوارم بقیه کاربرا هم از این بحث مفید استفاده کرده باشن :raising_hands:

نه بابا اینا خیال خامه. هیچ صرافی امنی‌وجود نداره.

بفرما هوش مصنوعی هم حرف من رو تایید کرد. خیالت راحت شد.

چقد تو پرروی!!! هوش مصنوعی حرفت رو تایید کرد؟! اینارو یه بار دیگه بخون:
این ادعا از طرف علیرضا انجوی از نظر فنی نادرست است. ChainAnalysis یک شرکت تحلیل بلاکچین است که تراکنش‌ها را ردیابی می‌کند، اما نمی‌تواند دارایی درون یک کیف پول غیرامانی را فریز کند. فریز شدن فقط در پلتفرم‌های متمرکز (صرافی، بروکر) ممکن است.
علیرضا انجوی گفت: «تراست ولت هک شد» اما masoudism درست اشاره کرد که Trust Wallet خسارت کاربران را جبران کرد. اما مهم‌تر اینکه هک Trust Wallet در لایه اپلیکیشن بود، نه بلاکچین. دارایی روی بلاکچین سالم ماند.
راهکار متعادل (که ChatGPT هم اشاره کرد):

سرمایه معاملاتی را در صرافی بگذارید، اما بخش عمده دارایی بلندمدت را در کیف پول شخصی (ترجیحاً سخت‌افزاری) نگهداری کنید.
مطالعاتت رو اینجوری چشم بسته انجام میدی بعد میای اطلاعات غلط هم به خورد مردم میدی!!

فقط بخش زیر درست بوده:
کاربر ایرانی با چالش‌های واقعی مواجه است

علیرضا انجوی از یک منظر کاملاً درست می‌گوید:

• قطعی اینترنت دسترسی را محدود می‌کند
  • پلتفرم‌های خارجی ایران را تحریم کرده‌اند
  • کاربر معمولی ممکن است دانش فنی کافی برای مدیریت امن کیف پول را نداشته باشد

تو میدونی منظور من چیه، هوش مصنوعی هم تایید کرده، حالا هی زور بزن تا بی سوادی خودت رو لاپوشونی بکنی.
اگر به حرفات مطمئن بودی انقدر فشار نمی‌خوردی و ده تا هوش مصنوعی رو نمی‌آوردی که حرفت رو تایید کنند.
خودتم میدونی که حرف من همینه که هوش مصنوعی زده، حالا هی بشین فلسفه بباف که تو منظورت چیز دیگه بوده و چیز دیگه گفتی.

هنوزم‌نمیدونی بحث چیه. به خودتم میگی با سواد😂

اومدی یه ادعا مطرح کردی ادعات کلا رفت زیر سوال. حتی نمیدونستی سازوکار کیف پول چجوریه!!!

ادعای من این بود با توجه به شرایط موجود تحریم و قطعی اینترنت و مشکلات دیگه صرافی ایرانی برای کاربر ایرانی بهتر از کیف پول هست.
هوش مصنوعی هم همینو تایید کرد. حالا تو خودت رو پاره کن که کیف پول رو بلاکچین هست تراست ولت اپلیکیشن هست. وقتی فریز شد دارایی‌هات برو از بلاکچین پس بگیر، بگو بلاکچین تو غیر متمرکزی پول منو پس بده :rofl:

از این به بعد هم دیگه به هیچ وجه به اکانت فیک بدون اسم و عکس جواب نمیدم. هر چه قدر هم دوست داشتی فشار بخور.

اینجانشستم منتظر جوابای توام آخه!!! فقط ثابت کردم چیزی نمیدونی از فضای کریپتو :joy: هرموقع تونستی کیف پول تراست ولتتو روی متامسک بالا بیاری یا اینکه هرموقع به این درک رسیدی که کیف پول امنتر از صرافی درپیت ایرانی هس اونموقه بیا حرف بزن

اکانت فیک :joy::joy::joy:

من یک فیک هستم :joy::joy::joy:

وجود امثال شما باعث خلوتی این محل شده

تا جایی که من سوادم میکشه

کیف پول ها خیلی امن تر از صرافی هان

تتر هرجا که باشه قابل فریز شدن هست . تنها راهش اینه که اگه ردی از صرافی ایرانی هست چندبار بین کیف پول ها جابجاش کنید یا از استیبل کوین های دیگه استفاده کنید.

منظور این نیست که ۱۰۰ درصد فریز میشه سرمایه شما. اما ساختار تتر اینطوریه که هرجا که باشه میتونن فریزش کنن

کافیه از یه میکسر استفاده کنی تا ردش کامل گم بشه و تترات کامل تمیز بشن

بیشتر توضیح میدی لطفا

یه سری سرویس وجود دارن که پول شمارو میبرن توی دو الی سه صرافی متمرکز سواپ میکنن و اینجوریه که دیگه تتر شما برچسب نوبیتکس یا صرافی ایرانی روش نمیمونه. البته هیچ دارایی به صورت کامل تمیز نمیشه فقط ریسکشو تا حد زیادی کم میکنه. به عنوان مثال شما تتر داخل نوبیتکس داری. باید در ابتدا انتقال بدی به کیف پول سپس انتقال بدی به یک میکسر این میکسر تتر شمارو بین دو الی سه صرافی میچرخونه بعد دوباره تحویلت میده.

کل این فرایند چند درصد کارمزد میبره