کیف پول یا صرافی مسئله این است!

با تحریم شدن نوبیتکس بیت پین رمزینکس و والکس بحث بین تریدرها باز داغ شده که چیکار کنیم. ارزهامون رو کجا نگه داریم. کدوم صرافی معتبره. کیف پول شخصی بریزیم یا توی خود صرافی نگه داریم.
تجربه شخصیم از ۱۰ سال حضور توی بازار کریپتو رو بخوام بگم؛ همیشه از صرافی ها برای نگهداری ارزهام استفاده کردم. البته همیشه یه گارد نسبت به نوبیتکس داشتم و هیچوقت سمتش نرفتم. اما برای تراکنش‌های بین المللی، واریز و برداشت یا نگهداری همیشه صرافی‌های تبدیل و بیت پین و رمزینکس رو استفاده کردم. امکانات خیلی خوبی هم داشتند و از خدماتشون هم راضی بودم و تا امروز هم با هیچکدومشون هیچ مشکلی نداشتم.
حتی نوبیتکس هم با کلی انتقاد و ترس و لرز و فلگ شدن کیف پول‌هاش، بعد از اینکه پارسال هک شد؛ همه ۱۰۰ میلیون دلار کاربراش رو برگردوند و برداشتش هم آزاد بود. خیلی سریع هم تونست این کار رو بکنه. اینم در نظر بگیریم که قبل از اون صرافی بزرگ بای بیت هم هک شده بود و قبلتر از اون هم صرافی‌های بزرگ‌تر این بلا سرشون اومده بود و اگر یه ایرانی توی این صرافی‌ها حساب داشت؛ دستش بعد از هک به هیچ جا بند نبود؛ اما توی نوبیتکس همه چی شفاف و مشخص بود.
حالا تجربه کاربری از کیف پول: توی یک سال اخیر بیشتر از ۱۰۰ روز اینترنت ایران قطع بود و عملا دسترسی شما به کیف پول‌تون و دارایی‌ها محدود بوده. خیلی‌ها بخاطر امنیت ادعا می‌کنند که کیف پول‌ها خیلی بهتر از صرافی‌ها هستند؛ اما همین پارسال خبر هک شدن تراست ولت رو هم داشتیم. به نظرم، کیف پول برای کاربران عادی و اونایی که صرفا تریدر هستند و به مفاهیم کریپتو زیاد آشنایی ندارند؛ بیشتر از اینکه امن باشه، خطرناکه. چون که یه نشتی اطلاعات،‌کوچک‌ترین دسترسی به قرارداد هوشمند یا اتصال کیف پول به پلتفرم کلاهبرداری می‌تونه کل دارایی رو در معرض ریسک قرار بده.
مجموع صحبت‌هام اینکه با توجه به شرایط نوسانی اینترنت،‌ تحریم‌های سنگین روی کیف پول‌هایی که با ایران در ارتباط هستند یا توی چند تا دوره قبل در ارتباط بودن، فریز شدن تترها، عدم آشنایی فنی خیلی از کاربرها به نکات فنی بلاکچین و خیلی چیزای دیگه که در این مجال نمی‌گنجه؛ به نظر من صرافی ایرانی خیییلی امن‌تر از هر پلتفرمی برای ما ایرانی ها است.
حالا شاید اگر خارج از کشور رفتید یا اینکه پاسپورت کشور دیگه‌ای داشتید و کامل هویتتون رو از ایران جدا کردید؛ درباره کیف پول‌ها بتونیم تصمیم بگیریم.

1 لایک کرده

متن خیلی عجیبی بود…

احتمالا وجوه داخل صرافی ها کاهش پیدا کرده که با سر هم کردن این خزعبلات قصد کشوندن افراد به طرف فاجعه هایی بنام صرافی های ارز دیجیتال ایرانی رو دارین

4 لایک کرده

این تفکری هم که هر کی خلاف تفکر ما حرف میزنه، حتما داره از یه جایی پول میگیره؛ تفکر خیلی جالبیه :joy:
موفق باشید :grinning_face_with_smiling_eyes:

شما برو دست بوسی مسئولین خودتم ناراحت نکن

زنگ طبقه بالا رو بزن حاجی

عجیبه که کسی بعد از ۱۰ سال حضور در کریپتو هنوز مالکیت دارایی رو با تجربه کاربری اشتباه می‌گیره!!! شک دارم نصف این ده سال هم فعالیت داشته باشی!!1

کل متن بر پایه یک مغالطه ساده نوشته شده: ریسک اشتباه کاربر در کیف پول رو با ریسک نگهداری دارایی نزد یک واسطه مقایسه می‌کنی و بعد نتیجه می‌گیری صرافی امن‌تره.

اینکه کاربر Seed Phrase خودش رو لو بده یا تراکنش اشتباه امضا کنه، ضعف کیف پول نیست؛ همون‌طور که لو دادن رمز کارت بانکی ضعف سیستم بانکی نیست. اما وقتی دارایی داخل صرافی نگهداری می‌کنی، از روز اول مالکیت واقعی رو به یک شرکت واگذار کردی و داری به سلامت مالی، امنیت، مدیریت و تصمیمات اون شرکت اعتماد می‌کنی.

جالب‌تر اینکه قطعی اینترنت کشور به عنوان ایراد کیف پول مطرح شده؛ انگار بلاکچین مسئول اینترنت ایران بوده! اگر اینترنت مشکل داشته، این ایراد زیرساخت ارتباطیه، نه ایراد مدل غیرامانی. خب یه ابزار تغییر آی پی بگیر خودتو راحت کن به جای این همه تبلیغ زرد!!!

از همه عجیب‌تر نتیجه‌گیری آخر متنه: چون چند صرافی داخلی تا امروز برای من مشکلی ایجاد نکردن، پس از کیف پول غیرامانی امن‌ترن! با این منطق اگر کسی ۱۰ سال کمربند ایمنی نبسته و تصادف نکرده، باید نتیجه بگیریم کمربند ایمنی هم غیرضروریه.

«کلید دست خودت باشد» یا «کلید دست شرکت باشد» یک بحث بنیادی در کریپتو است. اینکه بعد از یک دهه فعالیت هنوز این دو مفهوم با هم قاطی شوند، واقعاً جای تأمل دارد.

4 لایک کرده

صرافی های ارز دیجیتال ایرانی برای نگهداری ارزها از ترکیب کیف های سرد و گرم استفاده میکنن

پس همون خطر هک شدن کیف در صرافی هم هست

در نگهداری ارز در کیف شخصی ما صاحب داری هستیم اما در مدل صرافی نه

اگر صرافی ورشکست بشه یا کلاهبرداری کنه هیچ مرجع رسمی قانونی برای پیگیری نیست چن اصلا این کشور صرافی ارز دیجیتال یا ارز دیجیتال رو به رسمیت نمیشناسه

عمده مصرف تتر و همچنین شبکه پر تقاضا در بین کسب و کارها ترون هست که مشالا درگاه ترون صرافی ها چه در واریز و چه در برداشت مسدود شده

باز هم بگم پشتیبان صرافی؟

1 لایک کرده

داری میگی اگر صرافی ورشکست شد دستت به هیچ جا بند نیست.
خب اگر تراست ولت هک شد میشه بگی دستت به کجا بنده؟
نوبیتکس پارسال ۱۰۰ میلیون دلارش دود شد رفت هوا
خبر داری بعدش چی شد؟
بعدم الان از هر صرافی ایرانی پول بزنی به کیف پول خارجی، ریسک فریز شدن داری.
الان دیگه بروکرها هم حاضر نیستن، واریزی ارز دیجیتال قبول کنن.
اونوقت شما داراییت رو از کجا میخوای بخری انتقال بدی به کیف پول خارجی؟

تاپ چنج ، زی پی

واقعا ده ساله توی بازاری؟! اگه ده ساله توی بازاری چرا هنوز نمیدونی کلمات بازیابی صرفا رو بلاک چین هستن و روی کیف پول های دیگه بالا میاد؟!

اگه ده ساله توی بازاری چرا هنوز نمبدونی کیف پول مسدود نمیشه؟!!!

اگه ده ساله توی بازاری چرا هنوز فرق حضانت و غیرحضانت و اهمیت اینکه دارایی دست خودت باشه رو نمیدونی؟!

اگه ده ساله توی بازاری قطعا تویت های ژائو رو باید دیده باشی که بارها تایبد که حتی داخل بایننس هم پول نگه ندارید ببرید کیف پول شخصی!

اکه ده ساله توی بازاری فطعا باید بدونی صرافی ایرانی فقط ادعای کیف پول سرد‌بودن رو داره و تا این لحظه هیچ شفافیتی از خودشون ارائه ندادن!!! کدوم صرافی ایرانی اومده دارایی های خودشو به کاربر اعلام کرده؟!!!

چرا همه چیو باهم قاطی کردی؟؟!!!

2 لایک کرده

تراست ولت پارسال هک و تموم دارایی کاربران رو جبران کرد. شما که ده ساله توی بازاری میتونی از درخت مرکل برای اثبات ادعاها استفاده کنی!!!

بعد خدا خیرت بده صرافی ایرانی هرجا ازش استفاده کنی ممکنه پولت فریز بشه خودتم داری اینو میگی!!! هنوز جواب ندادی که چرا دو دلار هزینه نکردی و ابزار تغییر ای پی نخریدی تا پولتو خارج کنی!!! الان کاربرای کریپتو لند، اکسکوینو، اوکی اکسچنج، اکسفینیتو، ویترین کارت، صرافکس، بیدارز و صدتای دیگه که ۶ ماهه پول کاربر رو نمیدن دستشون دقیقا به کجا بند شده؟؟؟؟؟!!!

3 لایک کرده

کیف پول فیزیکی مشکلاتی میگی نداره . بعد هم تو این شرایط کلا خریدن و نگه داشتن کریپتو اشتباهه ،جدا از خطر تحریم که خیلی زیاد شده رمز ارز های اصلی که همه نزولی هستن کسی هم ک مثلا بخواد تتر نگه داره می‌تونه راحت و بی دردسر دلار کاغذی بکیره

1 لایک کرده

در خصوص اینکه گفته میشه ارز دیجیتال خودتون رو در کیف پول نگهداری کنیم اول یه چیزی رو مشخص کنم چنانچه دارایتون زیر 1000 دلاره تو نگهداری تو صرافی مشکلی نداره اما اگر بالای 1000 دلاره قطعا نباید تو صرافی نگهداری کرد اما در خصوص کیف پول قطعا کیف پول از صرافی امن تر هست اما چه کیف پولی؟ اگه منظور ما از کیف پول داغه هیچ فرقی با صرافی نداره اما اگر منظور کیف پول سرد هست قطعا امنیتش بالاست.

پس یادم باشه صرافی خارجی بدون هیچ مجوز و اعتبار مشخصی که داره به ایرانی ها خدمات میده اوکیه.
ولی صرافی ایرانی که توی ایران دفتر داره و از ده تا نهاد مجوز میگیره و زیر نظر پلیس فتا هم هست اعتبار نداره.

من میگم چه فیزیکی چه آنلاین مثل تراست ولت
پیچیدگی در استفاده دارند
کاربر متوسط ایرانی با تجربه و دانش محدود نسبت به بلاکچین و اینترنت که فقط برای کسب سود یا ترید میاد کریپتو میخره خیلی از نکات تخصصی رو نمیدونه.
منم حتی نمیدونم و خیلی چیزا رو تازه میخونم و یاد میگیرم. دیگه چه برسه به اون که اهل مطالعه هم شاید نباشه.
بحث من این نیست که کیف پول از اساس ناامنه و صرافی ایرانی امن ترین پلتفرم جهانه
بجث من اینکه کاربر ایرانی ریسک نگهداری داراییش توی صرافی ایرانی معتبر و درست و درمون خیلی پایین تر از کیف پول هست.
حالا اگر سرمایه سنگین داشته باشه و هزینه کنه بره کیف پول فیزیکی بخره و هدفش نگهداری چند ساله باشه که اون بحثش جداست.
که حتی همون هم بالاخره بخاطر ایرانی بودن ما ریسک فریز شدن و قفل شدن دارایی ممکنه وجود داشته باشه.

داداش حرف دل من رو زدی
من هر چی میگم اینا فکر میکنند دارم تبلیغ صرافی میکنم😂

داداش تو دهن من رو سرویس کردی با این seed phrase.
اون ۴۰۰ دلار هم خارج شد، برای اینکه خیالت راحت بشه.
من دارم میگم توی شرایط حال حاضر ایران و برای کاربران ایرانی به نظر من صرافی امن تر هست تا کیف پول.
دلیل هم اوردم براش که قطعی اینترنت میتونه دسترسیت رو محدود کنه، ریسک فریز شدن داری، حتی صرافی های خارجی هم دیگه دارن حساب ایرانی ها رو مسدود میکنند و استفاده از کیف پول پیچیده هست، کوچک‌ترین خطا یا وصل کردن کیف پول به یه پلتفرم اشتباه میتونه کل داراییت رو به خطر بندازه. پاسخگویی خاصی هم نداره، چون ایران توی کشورهای تحریم شده هست.
صرافی ایرانی همینجا دفتر داره، کلی مجوز داره، ده تا نهاد رو سرش فعالیتش رو دارن رد گیری می‌کنند، یکیشون هم که هک شد اومده جبران خسارت کرده فرار نکرده.
قطعا که صرافی بدرد نخور و کلاهبردار هم تو ایران هست، من روی صحبتم با اون ۵ تا ۶ تا بزرگ و اصلی و معتبرتر هست که میتونی بری اعتبارشون رو از توی همین ایران بروکر و ایران ریبیت و سایت های دیگه بررسی کنی.

باز میگی قطعی اینترنت!!! تجربه این چند سال قطعی اینترنت ثابت کرد که هیچوقت اینترنت کامل قطع نبوده یک درصد وصل باشه شما میتونی با ابزار تغییر ای پی نقل و انتقال بدی!!!

الان کاربرای صرافی افکس که ۶ ماه یهو تعطیل کرد اگه اینترنت ماهواره ای هم داشتن مگه فایده داشت؟؟؟؟ خدمتت عرض کردم بزرگترین صرافی جهان که بگیم بایننس هس صاحبش بارها توصیه کرده کیف پول امن تر هس. حالا صرافی ایرانی که توی تورقوز اباد یه دفتر زده دلیل بر امن بودن نیس!!!

1 لایک کرده

شما فقط سوالای رو جواب میدی که به نفعت هس!!! الان اکسکوینو‌ توی ده تا نهاد مثل فین تک و نظام صنفی عضو بود چه نفعی داشت برای کاربر ایرانی؟؟؟ هنوز قرون پول مردم رو نداده!!! بحث من اینه فلان صرافی گمنام توی یکی از دهات های افریقا از صرافی ایرانی امن تر هس… این صرافی های ایرانی که شما انقد سنگشونو به سینه میزنی کدومشون اثبات ذخایر دارن؟؟؟؟ کدومشون شفافیت دارایی دارن؟؟؟؟

شما هی میگی کار با کیف پول پیچیدس کجای تراست ولت پیچیدس دقیقا؟

بعد الان یه هفتس بهت میگم دارایی روی بلاک چین یا کیف پول مسدود نمیشه. اصلا متوجه نمیشی باز میگی صرافی ایرانی امن هس😳

برادر من زیر نظر کدوم نهاده؟این همه صرافی پول مردمو خوردن و رفتن کشورهای خارجی صفا،کی جواب مردم رو داد؟زی پی و تاپ چنج برای خرید و فروش و انتقال تتر به پلتفرم های خارجی مناسبن،اصن ارزهای دیجیتال ندارن

ولت سخت افزاری برای اینجور وقت هاست.توی خارجش هم میگن داخل صرافی ارز هولد نکنید.بعد تو میای از چهارتا صرافی خشتک نشان تحریم شده که معلوم نیست با رانت چه ارگانی سرپا هستن حمایت میکنی

اونی که پول نفت تورو میخوره،آمار ارز دیجیتالتم داره،اونم میخوره

1 لایک کرده