این اسکرین شات از صفحه رسمی تراست ولت هست.
میگه ایران جزو کشورهای تحریم شده هست.
شما میگی تراست ولت رابط کاربری هست و دارایی رو بلاکچینه کاری به تراست ولت نداره.
پس این که ایران رو گذاشته تو فهرست تحریم چه فایده ای داره؟ اصلا یعنی چی؟
بگو تا ما یاد بگیریم.
صرافی ایرانی هم من ۵ ۶ تا بزرگهاش رو فقط قبول دارم مثه نوبیتکس، رمزینکس، بیت پین، تبدیل و والکس. اینا هم همشون تحریم شدند و تحریم بودن و تونستن ادامه بدن باز هم.
من تا حالا یه مورد شکایت هم از این ها ندیدم.
بقیه صرافی ها هم مثه ابان تتر و تترلند صرافی های اوکی ان اما خب کمتر شناخته شدن.
باز اگه حرفی درباره اینا داری بگو.
اون صرافی هایی که داری اسم میبری من اصلا یه بار هم نشنیدم اسمشون رو.
اخه کسی که نمیتونه ارز رو بریزه داخل کیف پول چرا اصلا داره کریپتو میخره !! خب دانش نداره نخره مگه مجبورش کردن . میلیارد ها پول و سرمایه مردم تو این آلت کوین ها نابود شده بخاطر نداشتن دانش کافی
کیف پول سخت افزاری هیچ ریسکی نداره قیمتی هم نداره فکر کنم کلا بیست میلیون باشه شما رمز ارزت رو اول میفرستی البانک بعد انتقال میدی کیف پول هیچ اتفاقی دیگه واسش نمیفته اگر هم پولت اینقدر کمه که 20 میلیون کیف پول صرفه اقتصادی نداره که والا بنظرم هیچ فرقی نمیکنه کجا نگهش داره چون نهایتا از دستش هم بدی اونقدر تاثیر بزرگی تو زندگی ادم نمیتونه بزاره مگه این ک طرف کل سرمایه زندگیشو بزاره که خب بازم اشتباهه ! بازار مالی و مخصوصا کریپتو فقط باید اون مقدار پولی بزاری که حتی اگه کلش هم از دست بدی برات مشکلی پیش نیاد
اصلا اهمیتی نداره که تراست ولت ایران رو ممنوع اعلام کرده. دارایی روی بلاک چین هس یعنی میتونی روی هر رابط دیگه ای که از کلمات بازیابی پشتیبانی کنن داراییتو بالا بیاری.
درباره این صرافی های که اسم بردی یه چیزی توی ایران هس به اسم مافیا، به اسم فساد، به اسم ما از بقیه برتریم!!! اگه اینا با مافیا بازی نمیومدن بالا کسی حتی بهشون نگاه همنمیکرد. شما کافیه از یکی از این صرافی ها یه تراکنش به کیف پولت انجام داده باشی دیگه کیف پول شما ادرسش کثیف تشخیص داده میشه.
مساله اینه شما تنها در مورد ایده و نظر خودت داری صحبت میکنی من در مورد ماهیت بلاک چین کیف پول و صرافی. تا زمانی که متعصبانه به صرافی های ایرانی نگاه کنی تا زمانی که با نحوه سازوکار کیف پول وبلاک چین اشنا نباشی متوجه نمیشی من چیمیگم
فقط داره داستان رو به نفع صرافی ایرانی روایت میکنه وگرنه الان بچه ابتدایی هم بلده کیف پول رو رابندازه. تقصیری نداره ها. همین پارسال مدیرعامل بیت پین مدام تبلیغ مزیت صرافی رو نسبت ب کیف پول میکرد. توی تویتر همش به کارشناسای حوزه بلاک چین میپرید. دیگه مردمانقد قهوه ایش کردن که در نهایت از سمت مدیر عاملی هم برکنار شد. ایشون هم فریب تبلیغ چنین افرادی رو خورده. فکمیکنه اگه صرافی دفتر داشته باشه یا زیر نظر چند نهاد ایرانی باشه دیگه معتبره!!! دیگه اشاره نمیکنه اکسکوینو با یه کوه از مجوز پولای مردم رو بالا کشید.
اتفاقاً اینجا باید بین «تحریم شرکت» و «کنترل دارایی» تفاوت قائل شد.
فرض کن فردا شرکت تراست ولت تصمیم بگیرد:
-
اپلیکیشن را از اپ استور ایران حذف کند.
-
IP ایران را ببندد.
-
سواپ داخلی را برای ایرانیها غیرفعال کند.
-
APIهای خودش را قطع کند.
همه این کارها را میتواند انجام دهد، چون اینها سرویسهای متعلق به خود شرکت هستند.
اما نمیتواند به بلاکچین بگوید:
“بیتکوینهای علیرضا را جابهجا نکن.”
چون کلید خصوصی دست خودت است.
برای همین وقتی میگویم تراست ولت یک رابط کاربری است، منظورم این نیست که هیچ ریسکی ندارد. منظورم این است که ریسک آن با صرافی فرق میکند.
مثال:
-
اگر نوبیتکس یا رمزینکس برداشت را متوقف کنند، چون کوینها داخل کیف پول صرافی است، باید منتظر بمانی.
-
اگر تراست ولت اپ را ببندد، سیدفریز را در یک کیف پول دیگر وارد میکنی و ادامه میدهی.
این دو ریسک کاملاً متفاوتاند.
حالا اینکه چرا ایران را در لیست تحریم میگذارند؟
سه دلیل اصلی دارد:
-
مسائل حقوقی و تحریمهای OFAC آمریکا.
-
محافظت از خود شرکت در برابر جریمههای بینالمللی.
-
سرویسهای جانبی مثل خرید ارز، سواپ و آنرمپها که توسط شرکتهای ثالث ارائه میشوند.
در واقع شرکت میگوید:
«ما به کاربران این کشورها سرویس ارائه نمیکنیم.»
اما این جمله لزوماً به معنی:
«دارایی شما را توقیف میکنیم»
نیست.
درباره صرافیهای ایرانی هم یک نکته را باید جدا کرد:
-
«صرافی ورشکست نمیشود یا فرار نمیکند» یک بحث است.
-
«نگهداری بلندمدت تمام سرمایه روی صرافی بهترین انتخاب است» بحث دیگری است.
حتی در بازارهای جهانی هم بعد از فروپاشی FTX خیلی از کاربران به این نتیجه رسیدند که بخشی از دارایی را در کیف پول شخصی نگه دارند و فقط سرمایه معاملاتی را داخل صرافی بگذارند.
بنابراین به نظر من بحث اصلی «اعتماد یا بیاعتمادی به صرافی ایرانی» نیست؛ بحث اصلی این است که آیا میخواهی کلید خصوصی را خودت نگه داری یا آن را به یک واسطه بسپاری. این دو مدل مالکیت، ریسکهای متفاوتی دارند.
من ترجیح میدم از صرافی ایرانی استفاده کنم و کریپتو رو همینجا نگه دارم. میدونمم ریسک داره و ریسکش رو میپذیرم.
اما هیچوقت حاضر نیستم از تاپ چنج تتر بخرم بعد بریزم تو کیف پول خارجی از اونجا سواپ کنم به هر ارزی که میخوام. این کارم ریسک داره ولی هیچکدوم نمیخواید درباره ریسکش حرف بزنید. همه پلتفرمهای خارجی از صرافی غیر متمرکزش بگیر تا کیف پول ها ایران رو تحریم کردند و به محض اینکه بفهمند ایرانی هستی مسدودت میکنند. فشار وزارت خزانه داری آمریکا هم که هر روز بیشتره.
چرا یکم درباره اینا حرف نمیزنید؟
من وارد بحثتون نمیشم فق تاپ چنج نرخ تبدیلش 5000 تومان بود قشنگ دزدی اشکاره باز زی پی 1500 تومان بود حدودا و بهتر بود
الان من میخوام بروکر روبوفارکس شارژ کنم چجوری واریز کنم که به مشکل نخورم
با خود پشتیبانیش صحبت کن
خودشون راهنماییت میکنن
هر بروکری روش های نختلف برای واریز و برداشت داره
بله کاملا درسته از اساس کیف پول امن تر از صرافی هست
مالکیت دارایی هم تحت اختیار خودت هست
اما تو داری داستان رو یه جوری روایت میکنی که انگار نگهداری تتر بیت کوین اتریوم و هر ارز دیجیتال دیگه ای توی کیف پول هیچ ریسکی برای کاربر ایرانی نداره
فقط بدترین کار اینکه پولش رو تو صرافی ایرانی نگه داره.
من میگم جفتش ریسک داره
من ریسک نگهداری تو صرافی ایرانی رو برمیدارم
دلایلمم گفتم
حالا اعتقاد داری کیف پول هیچ ریسکی نداره با ۲ دلار و ابزار تغییر ای پی کل سیستم نظارتی وزارت خزانه داری امریکا و سیستم نظارتی بلاکچین رو میتونی دور بزنی.
حله دمتم گرم ولی من همچین ریسکی نمیخرم.
سیستم نظارتی روی بلاک چین؟؟؟؟
پاسخب که چت جیبی تی بهت داده این بخثرو تموم میکنه….
چتی جان جواب این سوالمو میدی لطفا
غیر متمرکز؟نظارت؟بدون احراز هویت میفهمند ایرانی هستیم؟
ریسک خرید از پلتفرم خارجی رو به ریسک نگهداری پول در صرافی بی در و پیکر ایرانی ترجیح میدم
جایی که قانون نباشه روی هیچ چیز نمیشه حساب کرد
مخصوصا وقتی پای جبران کسری بودجه از دریافت مالیات از خرید و فروش و نگهداری ارز دیجیتال میشه
یکی یه حرف درست زد بالاخره
خیلی هم عالی موفق باشی
مرسی رفیق درهرصورت وقت گذاشتی دمتگرم
هنوز اسکات بسنت(وزیر خزانه داری امریکا) تو پخش زنده با نیشخند بهشون نگفته “ما دست کردیم تو کیف پولشون و ۱میلیارد دلار ازشون برداشتیم” خیلی راحت بود
دنبال کدوم قانون میگردن تو این جنگل!!
بعضی ها اصلا نمیخونن چی نوشتم.
انگار من گفتم صرافی ایرانی از اساس و بنیاد از هر کیف پولی امن تر هست که هی میگن نه تو داری تبلیغ صرافی ایرانی می کنی.
الان ۱۰ روزه که صرافی های ایرانی تحریم شدن ولی هنوز دارن کارشون رو می کنند. هم میشه معامله کرد هم میشه واریز و برداشت تومانی کرد. فقط ازشون نباید به صرافی یا کیف پول خارجی پول بزنی. همین.
حالا در آینده چه اتفاقی بیفته براشون خدا میدونه با این وضعیت ولی تا اونجایی که من میدونم کار با اینا توی این شرایط خیلی امنتره برای مردمی که هم از داخل تحریم و فیلترن هم از سمت مقابل فشار نظارتی و قوانین پولشویی روشون زوم شده.
شما هر وقت پاسپوت رو عوض کردی رفتی یه کشور دیگه زندگی کنی و تمام ارتباطات رو با ایران قطع کنی؛ منم قبول دارم که کیف پول از هر صرافی امنتره. ولی تا وقتی کوچکترین ارتباطی با ایران داشته باشی ابزارهایی مثل ChainAnalysis میتونند ردیابیت کنند و خیلی راحت داراییهات رو فریز کنند. اونوقت باید بشینی و بزنی توی سر خودت که حالا کجا برم و چیکار کنم. هیچکس هم هیچکاری نمیتونه برات کنه.
من میخواستم جوابشو بدم اما متاسفانه واژه ها یاری نکردن منو. جواب شما جدای از شوخی کاملا درسته و و جوه داخل صرافی ها به شدت کاهش پیدا کردن و به دلیل دیگه هم داره که اگه بگم پیام تایید نمیشه
لپ کلام : چون شما تحریم هستیم و حتی سومالی هم به شما خدمات نمیده و آدم حسابتون نمیکنه،پس بیاین تو فضای خرکی صرافی های ایران.