سلام. در طول مدت قطعی اینترنت بین الملل که با ایران بروکر آشنا شدم تاپیکهای زیادی دیدم که عناوینشون حاکی از تعیین رویاها در قالب مادیات گرانبها به عنوان هدف و انگیزه ی ترید بود. اینجا یه اشتباه پنهان و خطرناک وجود داره که باعث میشه این دوستان، قدم اول رو در ترید اشتباه بردارن و سالها ضربه بخورن!
تقریبا همه ی تریدرهای دنیا به هر حال برای پول در آوردن قدم به این راه میذارن اما چون موفقیت در ترید نیازمند این هست که ما انگیزه های بقا محور مغزمون رو تبدیل به انگیزه های احتمال محور کنیم، قرار دادن رسیدن به زندگی رویایی به عنوان هدف و انگیزه، ساز و کار رفتارهای بقا محور رو در مغز ما رسمیت میده و در نتیجه شما به هر تریدتون از نظر احساسی وابسته میشید وقتی شما به ترید از نظر احساسی وابسته هستید با شروع هر معامله دیگه با اعداد و ارقام چارت ارتباط بدون واسطه و مستقیم ندارید بلکه به حس بقا (در قالب رسیدن به رویاها) بستگی دارید و اون ترید برای شما یک ترید در بین صدها ترید که قرار هست طبق استراتژیتون باعث موفقیت شما بشه نیست بلکه هر ترید را به بقای خودتون و به هویتی که می خواهید با رسیدن به مادیات به دست بیارید گره می زنید. نتیجه ی این کار این هست که هر شکست براتون یک شکست احساسی و شخصی میشه و هر سود براتون یک حس نابغه بودن و دوپامین زیاد میاره این طوری شما به قول معروف سوار ترن هوایی ترید خواهید شد و با شکست و سود هر بار به عرش رفته و هر بار به فرش سقوط می کنید. بازار این طوری شما رو قشنگ سر کار میذاره و نتیجه ش خیلی جدی هست: فرسایش احساسی، افسردگی، بیماری های مختلف.
به چیزی که گفته شد دقت کنید همه ما برای پول ترید می کنیم ولی باید تمرکزمون رو از روی پول، (در قالبهای مختلف ماشین گرانبها، ویلا و …) برداریم و روی اجرای بی احساس استراتژی درست و کاملا بک تست شده بذاریم تا موفق بشیم و نه روی انگیزه ی رسیدن به فلان نوع از ثروتهای مادی.
این موضوع شاید قابلیت تبدیل شدن به یک تاپیک مستقل رو از نظر حجم نظراتی که میشه در باره اش داد رو نداشته باشه ولی به نظرم از نظر اهمیت، خیل مهم هست بنابراین در یک تاپیک مسقل نوشتمش که تا حد امکان جلوی چشم تریدرها و بخصوص تریدرهای تازه کار باشه. موق باشید.
خیلی عالییی بود با نوشتار بسیار روان، مفهوم و هدفی که مدنطرتون رو خیلی خیلی خوب انتقال دادین به خواننده:ok_hand: بله باهاتون خیلیی موافقم، بجای فکر کردم به مادیات و درآمد ترید باید به موفقیت در تریدر خوب شدن فکر و برنامه ریزی کرد و اون پول در نهایت پاداش کار درست و خوب است، نه اول و آخر همه ترید
سلام و ممنون از پستتون. به نظر من شاید بهتر باشه که در ترید تارگت لذت رو با تمرینات روانشنای از روی کسب سود یا مسیرهیجان ترید کردن به اجرای درست استراتژی امتحان شده تغییر بدیم.
شاید خیلی از ما اول با انگیزه پول وارد بازار میشیم، که طبیعی هم هست؛ اما مشکل از جایی شروع میشه که نتیجه هر معامله را به رؤیاها و هویت شخصیمون گره میزنیم.
اونوقت یک ضرر، فقط یک ضرر ساده در مسیر یک سیستم معاملاتی نیست.
برای ذهن تبدیل میشه به شکست شخصی.
همین باعث میشه تریدر در لحظه معامله دیگه فقط با عدد، ریسک و احتمال روبهرو نباشه؛ انگار داره از آیندهای که برای خودش ساخته دفاع میکنه.
بهنظرم جمله کلیدی اینه:
هدف مالی میتونه دلیل ورود ما به این مسیر باشه،
اما نباید وسط معامله تصمیمگیرنده اصلی باشه.
وسط معامله فقط باید این سؤالها مهم باشند:
آیا این ستاپ طبق پلن من بود؟
آیا ریسک از قبل مشخص بود؟
آیا دارم طبق بکتست عمل میکنم؟
یا دارم از روی نیاز به بردن، ترس از شکست، یا حفظ تصویر ذهنی خودم تصمیم میگیرم؟
بهنظرم ژورنال خوب باید همین را هم نشان بدهد؛
نه فقط اینکه معامله سود شد یا ضرر، بلکه اینکه آیا من به نتیجه آن معامله از نظر احساسی وابسته شده بودم یا نه.
چون شاید خیلی از خطاهای ما، از همان لحظهای شروع میشود که یک معامله معمولی را تبدیل میکنیم به آزمون ارزش شخصی خودمان.