پرسیدی من سود ده ام یانه ؟ من شاید سودده نباشم اما توی این بازار یاد گرفتم الکی به این بازار حال ندم . اگه قراره بهش ببازم با برنامه ببازم ![]()
دو بار بخون ![]()
پرسیدی من سود ده ام یانه ؟ من شاید سودده نباشم اما توی این بازار یاد گرفتم الکی به این بازار حال ندم . اگه قراره بهش ببازم با برنامه ببازم ![]()
دو بار بخون ![]()
نمیدونم ولی میگن کسانی برنده هستن که بازنده های خوبی باشن کن خودم خیلی به این حرف تکیه کردم
درسته این حرف .ضرر جزیی از این پازله و باید باشه - منظورشون این نیست که برفرض مثال من بیرون کار کنم و بیارم تو بازار ببازم و روز از نو روزی از نو….
منظورم اینه اول یاد بگیرم . اموزش ببینم - درک کنم بازار و- بکتست بگیرم و دمو کار کنم - حساب کوچک
ریل - ازمون و خطا و پله به پله به سمت ساختن اون چیزی که میخام . حالا این وسط چالش زیاده و باید حل کرد .
من این جمله تو رو تاپیک میکنم ببینم بقیه چه نظری دارن . موافقی؟
برو ببینیم چی شاید فرجی حاصل شد
دقیقاً سؤال مهمی پرسیدی.
بهنظرم ریشهاش اینه که ذهن ما سود و ضرر رو یکسان پردازش نمیکنه.
وقتی معامله کمی وارد سود میشه، ذهن سریع میگه:
«همین رو بگیر، نذار از دست بره.»
ولی وقتی معامله وارد ضرر میشه، ذهن معمولاً دنبال نجات دادن تصمیم قبلیه:
«برمیگرده… فقط یکم بهش فضا بده… استاپ رو یکم جابهجا کنم…»
یعنی در سود، ترس از دست دادن سود فعال میشه؛
در ضرر، امید به برگشت و نپذیرفتن اشتباه.
برای همین خیلیها سودهای کوچک را زود میبندند، ولی ضررهای کوچک را آنقدر نگه میدارند که تبدیل به ضرر بزرگ میشود.
بهنظرم راهحلش فقط تحلیل بهتر نیست.
باید قبل از ورود، خروج هم دقیق تعریف شده باشد و بعد از ورود اجازه ندهیم «نسخه احساسی خودمان» پلن را عوض کند.
یک کار ساده که خیلی کمک میکند اینه که بعد از هر معامله بنویسیم:
آیا طبق پلن خارج شدم؟
آیا SL را جابهجا کردم؟
آیا خروجم منطقی بود یا فقط از ترس برگشت قیمت بود؟
چون تا وقتی این رفتارها ثبت نشوند، آدم فکر میکند مشکلش تحلیل است؛ در حالی که خیلی وقتها مشکل، لحظه اجرای تصمیم است.
بازار باید راه خودشو بره ما تحلیل کردیم و براساس تحلیل معامله هم باز کردیم.
حالا یا تیپی میده یا استاپ تاچ میشه نباید معامله رو دستکاری کرد.
وقتی معامله وارد سود میشه، مغز ما وارد فاز «حفظ سود» میشه؛ چون از دید روانشناسی، انسان دردِ از دست دادن سود رو شدیدتر از لذتِ ادامه سود حس میکنه. برای همین خیلی زود TP میزنیم و خارج میشیم تا سود فعلی رو تثبیت کنیم.
اما وقتی معامله وارد ضرر میشه، داستان برعکسه. مغز ضرر قطعی رو بهعنوان یک تهدید روانی درک میکنه، نه صرفاً یک عدد. بستن معامله یعنی پذیرفتن اشتباه، و ذهن معمولاً مقاومت میکنه. به همین خاطر تریدر شروع میکنه به جابهجا کردن استاپ، امید بستن به برگشت بازار، و تحمل ضرر بیشتر.