احتمالاً برای خیلی از شما پیش آمده که در این روزهای بیثباتی اقتصادی، برای حفظ ارزش پولتان به فکر خرید آنلاین طلا بیفتید. پلتفرمهایی که وعده میدهند حتی با چند ده هزار تومان و بدون نیاز به مراجعه حضوری، میتوانید طلا بخرید. اما سوال اصلی اینجاست: آیا پشت این اعداد و ارقام در اپلیکیشنها، واقعاً طلای فیزیکی در خزانه وجود دارد؟
ما در تیم «ایران بروکر» برای پاسخ به این سوال و شفاف کردن این بازار که بیشتر شبیه یک مسیر تاریک شده، گزارشی با عنوان «عیار» تهیه کردیم. در این گزارش، نه بر اساس ادعاهای تبلیغاتی، بلکه با تجربه عملی و آزمونهای میدانی، ۱۴ پلتفرم فعال بازار را از سه جنبهٔ حیاتی بررسی کردیم:
۱. شفافیت و امنیت ذخایر: جایی که ریسک «خالیفروشی» پنهان شده. متأسفانه به جز یک مورد، تقریباً هیچ پلتفرمی سند قابل راستیآزمایی عمومی از موجودی خزانهاش ارائه نمیدهد.
۲. بازار و کارمزدها: بررسی هزینههای پنهان مثل اسپرد و پریمیوم. در برخی پلتفرمها، حتی اگر قیمت طلا ثابت بماند، شما در یک چرخهٔ خرید و فروش تا ۴٪ از سرمایهتان را بابت ساختار قیمتگذاری از دست میدهید.
۳. تجربه کاربری و پشتیبانی: سنجش سرعت پاسخگویی و سهولت کار با اپلیکیشن.
در این گزارش ما فقط به مطالعهٔ قوانین سایتها بسنده نکردیم. در این مسیر:
تستهای واقعی انجام دادیم؛ طلا خریدیم، فاکتورها را بررسی کردیم و برای نقد کردن سرمایه اقدام کردیم.
تمام مراحل را مستند کردهایم. در کنار گزارش متنی، ویدئوهای اختصاصی هم تهیه شده که فرآیند کار با پلتفرمها و چالشهای واقعی را نشان میدهد.
برخی نتایج تکاندهندهٔ گزارش:
میانگین امتیاز بازار حدود ۴۵ از ۱۰۰ است؛ یعنی ریسک بالاست.
هیچ پلتفرمی در سطح «خوب» یا «ممتاز» قرار نگرفته.
بیش از نیمی از بازیگران این بازار در دستهٔ «ضعیف» یا «پرریسک» هستند.
از شما دعوت میکنیم این گزارش را با دقت بخوانید تا پیش از وارد شدن به این مسیر، نقشهٔ راه داشته باشید و بدانید کجا باید آهسته قدم بردارید. ما در این گزارش رتبهبندی کامل ۱۴ پلتفرم (از جمله طلاین، میلی، دیجیکالا، والگلد و…) را منتشر کردهایم.
مشتاقیم نظر شما را بدانیم:
آیا تجربهٔ خرید از این پلتفرمها را داشتهاید؟
آیا تا به حال برای دریافت فیزیکی طلا اقدام کردهاید؟
به نظرتان کدام پلتفرم شفافتر عمل میکند؟
نظرات و تجربیات شما به بقیه برای انتخابی آگاهانهتر کمک میکند.
جهت دریافت گزارش و مطالعه آن میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
ممنون نیهیل عزیز امیدواریم این گزارش دید بهتری از وضعیت موجود در فضای معاملات طلای آنلاین به کاربران عزیز بده.
لطفا اگه تجربه استفاده و معامله در این پلتفرم هارو هم داری با بقیه دوستان به اشتراک بزار.
نه خداروشکر تجربه ندارم و بعد از دیدن ویدیوهای شما تو آپارات فکر میکنم با فعالیت تو این سایتا به خودم توهین میکنم :)))))))) انقدر که بی کیفیتن و نیاز من کاربر براشون مهم نیست.
تا الان که نه دقیقا به خاطر دیتاهایی که گفتین استفاده نمیکردم و یا فیزیکی بوده یا صندوق فقط یه دونه اکوگلد هست که شاید مثل شما تستش کنم که اگه کردم حتما به اشتراک میذارم نتیجه رو🤝
گزارش مفیدی بود. من همیشه برام سوال بود که اینا اصلا طلای فیزیکی میدن به مشتریها یا نه؟
ویدئو ها خیلی باحال بود و مشخصه واقعا این پلتفرم ها بررسی شدن به دقت. اینکه طلا رو ازشون خریدین و بسته بندی هاش رو نشون میدین به کاربر خیلی کار جالبی بودش.
واقعا دستمریزاد به شما که هوای کاربر رو دارید
همونطور که دیدین توی ویدیوها نشون داده شد که آیا میشه از این پلتفرم ها طلای فیزیکی هم دریافت کرد یا نه که متاسفانه در یک مورد هم شاهد این بودیم که نه تنها به صورت فیزیکی طلا داده نشد بلکه خود طلای خریداری شده هم دیگه قابلیت برداشت رو نداشت و نمیشد نقدش کرد.
امیدواریم با توجه به دغدغه موجود برای کاربران و همینطور امکان رشد و پیشرفت این پلتفرم ها از جنبه های متفاوت هرچه سریعتر کیفیت خدمات و همچنین پشتوانه اقداماتشون به مراتب نسبت به امروز بهتر بشه و ما شاهد بازاری مطمئن تر و در عین حال قدرتمند تر باشیم.
از انتشار گزارش جامع و دقیق «عیار» صمیمانه سپاسگزارم. در شرایط فعلی بازار، وجود چنین بررسیهای میدانی و بیطرفانهای که فارغ از هیاهوی تبلیغاتی به ابعاد پنهانِ خرید آنلاین طلا میپردازد، برای آگاهیبخشی به کاربران بسیار حیاتی است.
تلاش شما برای راستیآزماییِ عملکرد پلتفرمها و مستندسازی فرآیندهایی نظیر خرید و نقد کردن طلا، به ما کمک میکند تا با دیدی بازتر و ریسک کمتر در مسیر حفظ ارزش سرمایهمان قدم برداریم. بهویژه اشاره به موضوع «خالیفروشی» و بررسی دقیق کارمزدها و اسپردها، نکاتی است که کمتر پلتفرمی در اطلاعرسانی خود به آنها توجه میکند.
خوشحالم که مجموعهای تخصصی مانند ایران بروکر، مسئولیت شفافسازی این فضای مبهم را بر عهده گرفته است. بیصبرانه منتظر بررسی دقیقتر ویدئوها و جزئیات رتبهبندی پلتفرمها هستم
بنده هم با هم میلی و هم وال گلد کار میکنم البته بیشتر وال گلد ، به دلیل خرید اقصاطی و میلی به دلیل میلی کارت و چند وقت دیگه وال گلد وال گلد کارا بیاره دیگه با میلی و.. کار نمیکنم و د خواست طلا فیزیکی چون تو تهران تیستم نزدم و میخواستم از ملی گلد بزنم ولی یه جوریه به تظرم و من از وال گلد خیلی خیلی راضی هستم و عالیه و درخواست بررسی مجدد وال گلد هم اگه میشه دارم
من زیاد خرید انجام دادم مخصوصا توی میلی هیچوقت هم هیچ مشکلی نداشتم فقط یه سوال دارم اینکه اکثرا زربد میدن حالا خود زربد پلمپ هست چطور اطمینان کنم به خود زربد؟ از کجا معلو اگر باز کنیم عیار 750 کمتر باشه؟ کسی جواب این سوال رو داره؟
بهترین روش سرمایه گذاری برای طلا ، همون طلای فیزیکی بدون اجرت هست و اگه قصد سرمایه گذاری خالص دارین طلای ۲۴ عیار بهترین گزینس ولی نقد شوندگی کمتری نسبت به طلای ۱۸ عیار داره و دلیلش برای استفاده در صنایع جواهرسازی هست ، اگه قصد سرمایه گذاری دارین بنظرم طلای فیزیکی بخرین نه طلای انلاین ، من به شخصه دیدم بعضی از پلتفرمای طلای انلاین فروش دارایی رو غیر فعال کردن
یا مشکل دیگه اینه که شما ازین پلتفرما درخواست طلای فیزیکی بدین کلی قیمت نهایی براتون بالا میره چیزی حدود ۲ـ۳ تومن بابت جعبه و امنیت و پست و… و حتی بنظرم خرید از پلتفرمی مثل دیجیکالا برای این کارا جالب نیست
این صرفا نظر شخصی منه و چیزیه که من انجامش میدم و امیدوارم به دردتون بخوره