خوشحالم که براتون مفید بوده ![]()
لطفا یه توضیح ریز درباره کلمات DP FL SECRET ENG FL و … بدید ، ممنون
مسعود عزیز، این مفاهیم مربوط به سبک RTMه، ولی به طور خلاصه
Fl—> Flag limit
Mpl—> Maximum Pain Level
Dp—> Decision point
Eng—> Engulf
Fo —> Fake out
D-rtc —> Deep retrace
Secret —> Secret signal
چون توضیح کامل در اینجا ممکن نیست و ممکنه باعث کج فهمی بشه بیشتر از این توضیح ندادم ![]()
دوست عزیز ممنون از شما
یه سوال داشتم خدممتون اینکه تحت عنوان کسی که این مسیر رو رفته و با جوانب اون آشنایی داره،پیشنهاد شما برای کاهش این پراکندگی و تمرکز اصلی بر یادگیری با هدف: 1-وارد نشدن به هزار توی این مسیر و 2-تمرکز بر مسیر اصلی و جلوگیری از اشباع اطلاعاتی ،چی هست.
میدونم که مسیر روشنایی از تاریکی میگذره ولی حداقل راهنمایی باشه برای طی کردن درست مسیر
مسئله تریدر شدن کاملا یک پروسه شخصیه و حتما باید در خلوت اتفاق بیوفته برعکسِ چیزی که خیلیا فکر میکنن، گشتن بین فرومها و گروهها نه تنها کمکی نمیکنه، بلکه بهشدت مخربه. برای همین اگر بخوام صادقانه و به دور از توصیه های کلی و گاها کلیشه ای پاسخ بدم، فکر نمیکنم مسیر کوتاه و مشخصی وجود داشته باشه، و چون اصولا مسیر طولانیه، ذهن دچار فرسایش زیادی میشه اینکه بتونید در مسیر بمونید فارغ از اینکه چه مسیری را طی میکنید، اصل قضیه یادگیریه.
با این حال، اگر یک مربی ترید خوب در کنارتون باشه که خودش تریدره نه مدرس و تحلیلگر، میتونه مسیر رو براتون کوتاهتر و شفافتر کنه، هم به این دلیل که شما مستقیما میبینید که ترید داره کار میکنه و هم به این باور میرسید که شما هم میتونید در نهایت به اون نقطه برسید.
سلام وقتتون بخیر جناب geek یه سوال داشتم . واسه یادگیری rtm باید چه منابعی رو مطالعه کرد اگر میشه یه نقشه راه واسه یادگیری rtm هم بفرمایید واسه علاقه مندان به این سبک. تشکر
سلام سامان عزیز
واقعیت اینه که RTM مسیر سرراست و مشخصی نداره، منابعش پراکندست و ژورنالهای پابلیک شده هم اونقدری که به نظر میاد قابل اتکا نیستن، حتی ژورنالهایی که موضوعی نوشته شدن.
مسیری که خودم رفتم رو مینویسم نمیدونم میتونه برات مفید باشه یا خیر امیدوارم که مفید باشه:
اول رفتم سراغ کلیات و مفاهیم RTM (ویدئوها و ژورنالهای موضوعیش)بعد ژورنالهای اصلی،IF، سالیوان HS، DR.Swing، Pedini، Redsword. ، فقط میخواستم بفهمم طرز فکرشون چیه.
بعدش تمرکزم رو گذاشتم روی ژورنالنویسی اما نه صرفاً ثبت معاملات، بلکه مثل یک کار تحقیقاتی و پژوهشی بهش نگاه میکردم.
آخر هر هفته، کل مارکت رو مرور میکردم و یه ویدئو از کل حرکات هفته گذشته ضبط میکردم(حرکات رو به خودم توضیح میدادم)و برای هفته بعد سناریو میساختم(درست و غلطش مهم نبود). این چرخه رو بارها تکرار کردم تا کمکم یه درک واقعی از مارکت تو ذهنم شکل گرفت که فکر میکنم این ویدئو رکورد کردنام مهمترین عامل بود.
هرجا هم سوال یا مشکلی داشتم یک راه حل براش پیدا میکردم مهم نبود درست یا غلط چون در نهایت اون راه حل یا اصلاح میشد یا حذف.
و نکته خطرناکی که ممکنه باعث پیشرفتتون بشه یا برعکس، نوع نگاه کلی شما به بازار مالییه که من خودم یک نگاه ایدئالیستیِ افراطی داشتم (فارغ از درست یا غلط بودنش)، یعنی برای تکتک حرکتهای روی چارت دنبال یک دلیل مشخص بودم، انگار هیچ چیزی نباید تصادفی اتفاق بیفته.
اما از همه اینا که بگذریم راه کوتاهش به نظر میرسه شروع با یک مربی خوبه که در بالاهم قبلا بهش اشاره کردم.
خیلی ممنون اره مباحثش واقعا پراکندس و بسیار سخته.
شما که تو زمینه ار تی ام تجربه دارید شخص یا استاد خوبی میشناسی که به ار تی ام مسلط باشه که ادم بتونه باهاش پیش بره و به دانشش اعتماد کنه؟
متاسفانه من کسی رو نمیشناسم از اساتید RTM اما هرکسی که استایل کراواتی و پکیج تبلیغاتی داشت ازش فرار کنید ![]()
بهترین مسیر نه تنها برای RTM بلکه برای تریدر شدن همینه
جز این مسیر هیچ چیز دیگه ای به موفقیت راه نداره
همین مسیر رو سلمان انفرادی و بقیه رفتن و واقعا باارزشه
Trader samjardavid :
اینجا جاش نیست که این سوال رو بپرسم
فقط میخواستم ببینم این FO هستش یا DM ؟
باکس زرد ناحیه عرضه ست
باکس آبی FTR
Grand Master IF :
هرطور فکر میکنم ، جایی پیدا نمیکنم که مناسب ترید باشه
شما باید خیلی دقیق تر عمل کنید
Trader samjardavid :
من در واقع سوالم این بود که اگر ما درون باکس زرد باشیم و باکس آبی هم که یک FTR هست Engulf شده ، چرا قیمت بالا رفت ، مگه نباید پایین میومد ؟
Grand Master IF :
اگر بخوایم ببینیم ، از چشم مون استفاده میکنیم! ![]()
![]()
اینجا IF داره جواب سربالا میده(شاید!)
مشکل eng همیشه در اکادمی بوده و من ندیدم این مشکل حل شده باشه حداقل در ژورنالهایی که پابلیک شده.
پ ن:ساختار درست رو کشیدم
#geek
تو مرموز بودن ایف که شکی نیست اینو میشد لابلای حرفای ایف تو اکادمی دید
اما چیزی که من همیشه بهش دقت کردم ایف تموم اینهارو میدید اما مستقیم هیچ وقت بهش اشاره نمیکرد و این کارش دلیلش از نظر من این بود که ایف میخواست حس کنجکاوی اعضا رو تحریک کنه و اون شخص خودش بره دنبال اون موضوع
همین کار ایف باعث شد افرادی مثل سلمان fl رو توسعه بدن و از حالت کلاسیک در بیاد
دقیقا حق با شماست.
نمیدونم چقدر با لینوکس آشنایی دارین، ولی کاری که IF تو RTM انجام داد دقیقا کاریه که Linus Torvalds تو دنیای سیستم عاملها انجام داد.
توروالدز یه سیستمعامل کامل نساخت، بلکه یه هستهی خام و قدرتمند ساخت که بعدش کلی توزیع های مختلف ازش شکل گرفت.(که خودم عاشق توزیع Archش بودم)
بIF هم دقیقاً همچین کاری کرد دنبال یک سیستم آماده و ستاپی نبود بلکه یک دیدگاه عمیق، دقیق و در عین حال خام از خوانش قیمت ارائه داد، که بعدش شاگردهاش هرکدوم با توجه به سطح درک و فهم خودشون، اومدن این نگاه رو تبدیل کردن به چارچوبهای ستاپمحور و مدلهای مختلف که بعضیاشون بسیار پرت بودن از اصل داستان RTM، مثل کاری که هانزو و نورا با RTM کردن یا همین اساتید ایرانی!
به همین دلیل اصولا یادگیری RTM زمانبره و در عین حال بسیار منعطف و شگفت انگیز هم هست که کاربرای خاصی رو جذب میکنه و برای همه ممکنه مناسب نباشه.
مشکل اکثر تریدرها اینه که فقط دنبال یک سبک یا روش یا استراتژی هستند که بتوانند اون رو راحت یاد بگیرند و اجرا کنند و سود کنند.اگر شما به شخصی بگی که من بهت دیدگاه و ایده و منطق میدم برو چارت رو نگاه کن.این آدم به احتمال خیلی زیاد شما رو طرد میکنه ولی اگه بهش بگی بهت یک استراتژی میدم با وین ریت ایکس احتمالا قبول میکنه.انگار مارکت قرارداد بسته که فلان استراتژی رو من بهش وفادارم!!
اکثر تریدرها در بلند مدت سودده نیستند و بنظرم دلیلش خیلی واضحه.البته عده ای هم هستند بقول معروف لبه معاملاتی دارند که در شرایطی از مارکت جواب میده اما انضباط دارند و برای اجرای اون سخت گیر هستند و خب سود هم میکنند.اینجاست که اکثرا فکر میکنند خب اگر ما هم یک ستاپ مشخص داشته باشیم و در شرایطی از مارکت که انتظار داریم طبق چیزی که یاد گرفتیم مارکت عمل کنه،موفق خواهیم بود.اما در عمل بازهم اون اکثریتی که چنین طرز تفکری دارند سودده نیستند چون در عمل چنانچه اون تریدر بنا به شرایط مارکت عملکرد خوبی داشته است ممکن است سال بعد که شرایط مارکت متفاوت با سال قبل است عملکرد بدی داشته باشد و دلیلش اینه که اون شرایطی که اون تریدر نباید ترید میکرده را نمیدانسته.در کل دلایل بسیاری وجود داره اما به همان اندازه که باید بدانیم کجا باید ورود کنیم این را هم باید تشخیص بدهیم که کجا ورود نکنیم و این مورد را نمیتوان تشخیص داد مگر اینکه اون تریدر تجربه کافی کسب کرده باشد یا چنان انضباط و سخت گیری برای ستاپ خودش داشته باشد که در شرایطی از مارکت که استراتژی او جوابگو نیست بتواند جان سالم بدر ببرد و یا دانش کافی کسب کرده که چنانچه در شرایط بد مارکت قرار گرفت بتواند تشخیص دهد که در چه شرایطی ورود کند و در چه شرایطی ورود نکند.در بحث تجربه بعد از مدتی اون تریدر آنچنان چارت را دیده که در مواقع بسیاری حس آشنا پنداری پیدا میکند و در واقع حتی بدون آنکه پلن مکتوبی برای خیلی از حرکات قیمت داشته باشد با مشاهده زیاد آن حرکات،حس تصمیم گیری و پیش بینی حرکات قیمت در ضمیر ناخودآگاه او ثبت میشوند.اما باز هم ممکنه اون منطق حرکات قیمتی که در ضمیر ناخودآگاه ثبت شده اند بعد از مدتها و با تغییر شرایط مارکت و نوسانات قیمتی پیچیده تر،تریدر را گمراه کند و نتواند خود را با آن شرایط تطبیق دهد و باعث ضرر آن تریدر شود.آنهم بعد از مدتها سودده بودن.
افق دید باید بسیار بلند مدت باشد تا بتوان دوام آورد.تک قطبی بودن،تعصبات بیجا،عدم درک اینکه باید همیشه در حال یادگیری بود و خود را وفق داد،نداشتن پلن های منطقی مکتوب شده با دلایل واضح،عدم درک اینکه روانشناسی و پلن معاملاتی بسیار به هم ربط دارند و… باعث شکست تریدرها در بلند مدت میشود.
پس بله نه تنها rtm که کلا ترید ممکنه مناسب همه نباشه
Trader Omidfx :
این تحلیلی بود که من از AUDCAD آماده کرده بودم و چند روز پیش در ژورنال یکی از دوستانم قرار دادم و حالا این نتیجه اون تحلیل هستش .
Trader Omidfx :
میخواستم از GM IF بابت تمام چیزی که به ما یاد داد تشکر کنم، اون به ما دستکاری قیمت و بازی با ترس و طمع تریدر های خرد که هرروز توسط IT ها انجام میشه رو نشون داد
هرچیزی که IF و RTM به ما یاد داد، به شدت با ارزشه و نیاز به صبر و زمان داره تا درکش کنید و من خودم همچنان در این مسیر هستم
ممنونم که این دانش رو با ما به اشتراک گذاشتی و امیدوارم در کنار هم پیشرفت کنیم
Grand Master IF :
من هم دقیقاً همین را میگفتم که تو گفتی.
من یک احمق بودم که تونست این مطالب رو درک کنه و آموزشش بده، اما تو قلبی داشتی که بهش اعتماد کردی و مسیر خودت رو بر روی اون ساختی
هیچ چیزی برای گفتن ندارم جز اینکه بگم فوق العاده عمل کردی و درخشیدی
یک چیز دیگر: یادگیری از طریق تدریس(آموزش به دیگران)چه تاثیری بر درک شما داشته است؟
Trader Omidfx :
ممنون IF عزیز
قبلاً هم در ژورنالم به دوستانم گفته بودم: از وقتی که ژورنالم را شروع کردهام و سعی میکنم به سوالات دیگر معاملهگران کمک کنم و پاسخ دهم، چیزهای بیشتری یاد گرفتهام تا اینکه در سکوت درس بخوانم، در حالی که هنوز به اندازه کافی تجربه ندارم و سوالات زیادی دارم. اگرچه با تلاش برای یافتن سوالات دیگر معاملهگران و یافتن پاسخی مناسب و منطقی و جستجو و بررسی نمودار، پاسخ بیشتر سوالاتم را پیدا کردهام که فکر میکنم میتواند پاسخ سوالات دیگران هم باشد.…
—————————————————————————————————-
GEEK:
گویا گرفتن همچین پوزیشنهایی با همچین دقت و ریواردی از نظر بعضی دوستان غیر ممکنه، اینجا یک نمونه از تریدهای یکی از شاگردهای IF رو پیوست کردم که داستان روشن بشه که گرفتن همچین پوزیشنهایی در بین RTM کارهای کار بلد موضوع عجیبی نبوده و نیست.
ماشالله
تو اکادمی ایف هستی؟