با سلام خدمت دوستان . یک تجربه شخصی را برای همه عزیزان به یادگار میگذارم که اگر مفید بود و سود کردید به دیگران هم توصیه کنید و ثوابش رو برای اموات هدیه کنید .
یکی از مشکلات من ترید در تایم خبر بود . من و شاید خیلی از شما ها از تحلیل داده ها بعد از خبر عاجر هستیم و اینکار مطالعه و تسلط بر بازار را نیاز داره . آماری مانند نرخ بیکاری ، ساخت و ساز ، فروش مسکن ، و صدها خبر دیگه مخصوصا وقتی همگی در یک زمان افشاء میشه بازار رو به حرکت های وحشتناکی میاندازه و کار رو سخت میکنه .
بازار در یک جهت حرکت میکنه و بعد برمیگرده و یا در همون جهت ادامه میده و تکلیف روشن نبود …..
من اشتراک چت جی بی تی رو دارم که البته الان در دسترس نیست .من در نماد طلا کار میکنم و کاری که من انجام میدادم این بود که از در تایم خبر کاری نمیکردم ولی به محض اینکه آمار منتشر میشد یک اسکرین شات از صفحه آمار منتشره میگرفتم و از چت جی بی تی سئوال میکردم “ با توجه به این اطلاعات قیمت طلا افزایشی خواهد بود یا کاهشی ؟ “ اون هم خیلی سریع تحلیل میکرد که با توجه به پیش بینی بازار و اطلاعات نهایی انتظارات از قیمت تامین شده یا نه و در یک کلام میگفت که قیمت در نهایت افزایشی هست یا کاهشی و حتی شدت آنرا هم پیش بینی میکرد . ( تحلیل هم بر پایه قدرت و یا ضعف شاخص دلار بود ) . من هم به چارت نگاه میکردم و تصمیم میگرفتم که چکار کنم . اگر میگفت روند افزایش هست ولی چارت رو به پایین بود صبر میکردم و در کف بای میگرفتم و اگر رو به بالا بود در لحظه بای میگرفتم . چندین بار از این تجربه سود کردم ولی باز به دوستان توصیه میکنم با حجم کم و با رعایت مدیریت سرمایه این کار را انجام بدید و این تجربه را بهینه کنید .
اگر تجربه ای هم در این زمینه دارید لطفا به اشتراک بگذارید . ارادتمند
همیشه جواب نمیده و ممکنه بعضی مواقع از مارکت انتظار حرکت در جهت خبر رو داشته باشیم ولی این اتفاق رخ نده . توصیه میشه برای اینکار حتما استاپ داشته باشید.
تجربهای که گفتی خیلی ارزشمنده چون دقیقا رفتی سراغ یکی از سختترین بخشهای بازار: ترید روی خبر. ولی بذار یه مقدار حرفهایتر و بیرحمانه بررسیش کنیم که اگر قراره ادامه بدی، کمتر آسیب ببینی:
1. کاری که کردی، اصلش درست بوده
ترید نکردن قبل از خبر
صبر برای انتشار دیتا
تصمیمگیری ترکیبی (دیتا + چارت)
اینها دقیقا کاریه که خیلیها رعایت نمیکنن و همینجا میبازن.
2. اما یک ریسک پنهان داری
تو داری از یک تحلیل سریع (مثل تحلیل من یا هر ابزار دیگه) جهت کلی رو میگیری،
ولی بازار خبر اینطوری کار نمیکنه:
reaction اولیه ≠ جهت نهایی
خیلی وقتها:
اول میره بالا → بعدش سنگین میریزه
یا برعکس
چرا؟ چون:
liquidity grab
الگوریتمها
پوزیشنگیری قبل خبر
پس اگر صرفا به “جهت اعلامشده” تکیه کنی، ممکنه تو دام حرکت اول بیفتی.
3. نکتهای که کارت رو خیلی قویتر میکنه:
به جای اینکه فقط بپرسی “بالا یا پایین؟”، اینو بساز:
سناریو 2 مرحلهای
مثلا برای طلا:
اگر دیتا به نفع دلار بود → فشار نزولی روی طلا
ولی: صبر کن ببینی market قبولش میکنه یا نه
یعنی:
اگر بعد خبر، کف قبلی شکست → وارد شو
اگر فیک موو زد → اصلا وارد نشو
4. یک بهینهسازی حرفهای برای روش تو:
به جای ورود سریع، اینو امتحان کن:
5 تا 15 دقیقه صبر بعد خبر
مشخص شدن High / Low اولیه
ورود روی break یا pullback به همون رنج
اینطوری هم از دیتا استفاده کردی، هم از رفتار واقعی بازار
5. مهمترین نکته درباره استفاده از ابزارهایی مثل من:
من میتونم سریع تحلیل کنم که:
دیتا مثبت/منفی بوده
نسبت به انتظارات بازار چیه
ولی: نمیتونم رفتار لحظهای نقدینگی و اردرفلو رو جایگزین کنم
پس بهترین استفاده اینه: من = جهت احتمالی چارت = تایید نهایی
جمعبندی حرفهای:
کاری که کردی مسیر درستیه، فقط اگر بخوام ارتقاش بدم:
«خبر جهت میده، ولی ورود رو باید بازار تایید کنه.»
اگر بخوای، میتونم برات یه پلن دقیق ترید خبر روی طلا (XAUUSD) بنویسم
که شامل:
کِی وارد شی
کِی وارد نشی
چه خبری اصلا ارزش ترید داره
این میتونه استراتژیت رو خیلی تمیزتر و قابل تکرار کنه.