“حد ضرر واقعی، عددیه که بعد از خوردنش، همچنان بتونی با آرامش تحلیل کنی.”
خیلیها فکر میکنن مدیریت سرمایه فقط یعنی درصد ریسک به ریوارد؛ اما در واقع، بهترین استراتژیهای دنیا هم شکست میخورن، اگر روانِ معاملهگر بعد از ضرر بهم بریزه.
پس قانون طلایی اینه:
اگر با حجم انتخابیت، خوردن استاپ باعث میشه عصبی شی، تحلیلت رو زیر سوال ببری یا بخوای سریع جبران کنی، اون حجم، خارج از چارچوب مدیریت سرمایهست؛ حتی اگه عددش طبق فرمول درست باشه!
یادمون باشه، مدیریت سرمایه و مدیریت روان، دوتا خط موازی نیستن؛ وقتی درست انجام بشن، یکی از دلِ اون یکی درمیاد.
امین جان کار خوبی میکنی که اطلاعات روانشناسی رو میخوای به اشتراک بذاری ولی خودمونیم تا قبل از راه اندازی این کامینیتی من فکر میکردم علت شکست اکثر تریدرا نداشتن اطلاعات روانشناسی هست و منم قصد داشتم همچین تاپیکی راه اندازی کنم ولی بعد چند رو که حرف های دوستان در تاپیک های مختلف رو خوندم متوجه شدم همه تریدرا خودشون ی پا روانشناسن ولی باز هم 99 درصد ضرر میکنن!!
پست اولت رو که شنیده بودم امیدوارم در پست های بعدی ی چیز کمتر شنیده شده بگی
این واکنش شما ینی خود شما هم از نظر روانشناسی در موقعیت خوبی نیستید!
امین جان واقعا قصدم این نبود!
اما چرا میگم این عقب نشینی، از شما به عنوان ی تریدر حرفه ای بعیده! چون به عنوان ی تریدر باید بدونیم همیشه قرار نیست دنیا و مردم و چارت مطابق نگاه و خواست ما رفتار کنن و این طبیعت هستی هست که وقتی قصد انجام کار رو داریم موانع و مشکلات و دلسردی ها بهمون هجوم میارن ولی نباید خیلی زود جا بزنیم!
مثلا من یک روز قبل از شروع جنگ مرحله دوم پراپم رو در تریدرز کامبت پاس کردم و احساس میکنم روز اول جنگ ی بمب هم خود وسط همه آرزوها و تلاش ها و برنامه هام ولی ناامید نمیشم و الان دارم به این فکر میکنم که حالا این اتفاق رخ داده و ممکنه مدتها ادامه داشته باشه باید ی کاری کنم تا این دوران رو پشت سر بذارم و قهر کردن و فحش دادن به این دنیا و زمونه هیج دردی رو از من دوا نمیکنه.
حست رو درک میکنم اما به کارت ادامه بده برادر
من کم بینی نکردم در مورد شما! مثلا خیلی با این تاپیک @RME حال کردم واقعا اطلاعات خوبی رو منتشر کرده و دارم دنبالش میکنم: