سلام ۸ پارامتر بسیار مهم برای پاس کردن پراپ فرم رو در اینجا میخوام در موردش توضیح بدم و صحبت کنم:
۱- این پارامتر مربوط هستش به اینکه بیشترین میزان ضرر شما همیشه باید از متوسط سودهاتون کمتر باشه.
مثال: در معاملات یک حساب ۶۰۰۰ دلاری شما متوسط سودهاتون باید ۳۰ دلار باشه در مقابل بیشترین ضررتون که ۱۰ تا ۱۵ دلار هستش.
۲- این پارامتر مربوط میشه به پرافیت فکتور که معمولاً باید بین ۲ تا ۲.۵ باشه، البته ۱.۷۵ هم مورد قبول میباشد.
۳-(این شاخص با توجه به استراتژی شخصی خودم ارائه می شود و قابلیت حذف برای استراتژی های دیگر رو دارد) پارامتر سومی که میخوام در موردش صحبت کنم متوسط زمانی هستش که ما در معاملات سودده و ضرررده صرف میکنیم.
در مطالعات و آمارهای مربوط به پراپ فرمها مشخص شده افرادی که سودده هستند در پراپ فرمها، معاملات سودده خودشون رو دو برابر معاملات ضرر دهشون از لحاظ زمانی نگه میدارند یا هولد میکنند.
البته که این فقط یک پیشنهاد با توجه به استراتژی شخصی خودم هستش.
۴- پارامتر چهارمی که در موردش صحبت میکنم آماری هستش که باز پراپ فرمها استخراج شده و مربوط هستش به تریدرهای سودده این پراپ فرمها که ۶۰ درصد از این تریدرها تعداد معاملات ضررده در ماه کمتر از ۱۰ عدد هستش.
۵- پارامتر پنجم مربوط میشه به ترید در هر دو جهت بازار .
طبق آماری که باز هم از پراپ فرمها استخراج شده مشخص شده که درصد تریدرهای سودده این پراپ فرمها ۵۶ درصد هستش، این تریدرها افرادی محسوب میشن که در هر دو سمت بازار توانایی ترید دارند و سودده هستند و به برداشت میرسند.
۶- پارامتر ششمی که در موردش صحبت خواهیم کرد مربوط میشه به تریدرهای که تمرکز ترید در نماد مشخص را دارند.
طبق آمار مشخص شده از پراپ فرمها و استخراج شده از این پراپ فرمها ۷۶ درصد از تریدرهای موفق در این پراپ فرمها فقط بر روی یک ۱ نماد ترید میکند.
۷- پارامتر هفتم مربوط میشه به وین ریتهای سودده، در پراپ فرمها طبق آمار مشخص شده و استخراج شده از پراپ فرمها حدود ۸۰ درصد تریدرهای سودده وین ریت بالای ۶۰ یا ۶۰ درصد دارند.
۸- آخرین پارامتری که میخوام در موردش صحبت کنم برای تریدرهای سودده در پراپ فرمها مربوط میشه به تعداد تریدهای ضرر در یک روز طبق همین آمار مشخص شده که تریدرهای سودده در یک روز فقط ۳ عدد ترید ضرررده دارند
این موارد میتونن برای بررسی عملکرد یه تریدر مفید باشن ولی نباید به چشم قانون قطعی برای پاس کردن پراپ بهشون نگاه کردمخصوصا اینکه شرایط پراپ فرم ها و قوانینشون با هم متفاوته و هر استراتژی هم رفتار خودش رو داره مثلا ممکنه یه سیستم با وین ریت پایین ولی ریسک به ریوارد مناسب کاملا سودده باشه یا یه تریدر فقط روی یک سمت بازار کار کنه و همچنان عملکرد خیلی خوبی داشته باشه
چیزی که به نظرم مهم تره اینه که تریدر آمار واقعی سیستم خودش رو بشناسه و بر اساس همون آمار مدیریت ریسک و تعداد معاملات و نحوه ورود و خروجش رو تنظیم کنه نه اینکه صرفا خودش رو با چند عدد آماری مقایسه کنه
به نظر من ضرر سنگین اصلا جالب نیست و طبعات روانی سنگینی داره و نباید به هیچ وجه عادی جلوه داده بشه، چون بعدش اکثر تریدرها شروع به انتقام گرفتن از بازار میکنند.
در مورد ترید در یک جهت هم مشکل خودم هم بوده، چطوری؟ به این صورت که زمانی بازار رو هر طوری که میدیدم میخواستم بای بزنم درحالیکه صدای بازار سل بود و من کر شده بودم و فقط میخواستم بای بزنم. ولی وقتی صدای بازار رو شنیدم متوجه دو سمت بازار شدم همه چیز تغییر کرد و کیفیت تردیدهای من خیلی دچار تغییر شد.
و اینکه صدا های مختلف بازار رو باید در زمان و مکان مناسب شنید و وارد شد.
این اعداد رو نباید تبدیل به قانون ثابت برای همه تریدرها کرد چون نوع استراتژی و سبک معاملاتی خیلی روی این آمارها تاثیر داره مثلا ممکنه یه سیستم وین ریت پایین داشته باشه ولی با ریسک به ریوارد مناسب کاملا سودده باشه یا یه تریدر فقط روی یک نماد کار کنه ولی تریدر دیگه با چند نماد عملکرد بهتری داشته باشه
چیزی که بین همه این موارد مشترکه اینه که تریدر باید آمار واقعی سیستم خودش رو بشناسه و بر اساس همون برای پراپ تصمیم بگیره نه اینکه صرفا خودش رو به عددهایی مثل وین ریت ۶۰ درصد یا سه ضرر در روز محدود کنه به نظرم مهمتر از پاس کردن پراپ اینه که بدونیم سیستممون با چه میزان ریسک و چه شرایطی واقعا قابلیت دوام آوردن داره