درادون روزانه؛ قانونی که خیلیها بعد از نابودی حسابشان یاد میگیرند ![]()
صبح مثل هر روز پشت سیستم نشست. نمودارها را باز کرد، اخبار را مرور کرد و اولین معامله را انجام داد. چند دقیقه بعد، حد ضرر فعال شد.
با خودش گفت: «اشکالی ندارد، این هم بخشی از کار است.»
معامله دوم هم به ضرر ختم شد. این بار کمی ناراحت شد، اما هنوز به برنامهاش پایبند بود. تا اینکه معامله سوم را با حجم بیشتری باز کرد؛ نه چون سیگنال بهتری دیده بود، بلکه چون میخواست ضررهای قبلی را سریع جبران کند.
پایان روز، نهتنها سرمایهاش کمتر شده بود، بلکه اعتمادبهنفسش هم از بین رفته بود.
مشکل از تحلیل نبود؛ مشکل این بود که او هیچ محدودیتی برای درادون روزانه نداشت.
درادون روزانه یعنی حداکثر مقداری از سرمایه که حاضر هستید در یک روز از دست بدهید. این عدد، یک محدودیت برای سود نیست؛ بلکه یک سپر دفاعی برای سرمایه و آرامش ذهن شماست.
بسیاری از معاملهگران تازهکار هر روز از خودشان میپرسند: «امروز چقدر میتوانم سود کنم؟» اما معاملهگران حرفهای سؤال دیگری میپرسند: «اگر امروز همهچیز برخلاف انتظار پیش رفت، حداکثر چقدر اجازه دارم ضرر کنم؟»
همین تفاوت نگاه، مسیر دو معاملهگر را از هم جدا میکند.
فرض کنید موجودی حساب شما ۱۰ هزار دلار است و تصمیم گرفتهاید درادون روزانهتان ۲ درصد باشد. یعنی اگر مجموع ضررها به ۲۰۰ دلار رسید، معامله برای آن روز تمام است؛ حتی اگر احساس کنید فرصتهای خوبی هنوز در بازار وجود دارد.
شاید این قانون در لحظه سخت باشد، اما تجربه نشان داده بیشتر حسابهای معاملاتی نه به خاطر یک تحلیل اشتباه، بلکه به خاطر ادامه دادن معاملات بعد از رسیدن به حد ضرر روزانه از بین میروند.
در نهایت، معاملهگری مسابقه سرعت نیست؛ یک ماراتن است. کسی در این مسیر موفق میشود که قبل از فکر کردن به سود، از سرمایهاش محافظت کند. درادون روزانه دقیقاً برای همین ساخته شده است؛ تا شما فردا هم فرصت معامله کردن داشته باشید.
کدام شرکتهای پراپ از قانون درادون روزانه استفاده میکنند؟
اگر قصد فعالیت در شرکتهای پراپ را داشته باشید، خیلی زود متوجه میشوید که «درادون روزانه» فقط یک مفهوم آموزشی نیست؛ بلکه یکی از مهمترین قوانین ارزیابی معاملهگران است. در بسیاری از شرکتهای پراپ، عبور از حد مجاز درادون روزانه به معنای نقض قوانین حساب و حتی از دست دادن چالش یا حساب فاند شده است.
به همین دلیل، پیش از خرید هر پلن پراپ، بهتر است علاوه بر سود تقسیمی و هزینه چالش، قوانین مدیریت ریسک آن شرکت را نیز به دقت بررسی کنید.
شرکتهای پراپ خارجی
شرکت های پراپ ایرانی
سرمایه گذار برتر - پراپکو -رابین سود - مای پراپ -نواپراپ