فصل اول: توطئه شمعهای سبز - غلبه بر ترس از دست دادن فرصت –FOMO
سینا با سینهای ستبر و خیالی آسوده پشت میز چوبیاش نشسته بود. ماهها بکتست گرفتن و خواندن کتابهای تحلیل تکنیکال، به او اعتمادبهنفس کاذبی داده بود که حس میکرد بازار در مشت اوست. او تازه حساب واقعی Real خود را شارژ کرده بود. صدای فن لپتاپ مانند یک موسیقی متن حماسی در گوشش میپیچید و نور صفحه نمایش روی صورتش سایه روشن میانداخت. او آماده بود تا تمام آموختههایش را به پول تبدیل کند؛ اما خبر نداشت که بازار، پیش از آنکه دانش تکنیکال او را بسنجد، قرار است روح و روانش را به صلابه بکشد.
شکار سایهها
ساعت 15:30 بود. بازار نیویورک تازه باز شده بود و سینا جفتارزEUR/USDرا زیر نظر داشت. ناگهان خبر اقتصادی مثبتی برای حوزه یورو منتشر شد. یک کندل سبز رنگ قدرتمند روی چارت ۵ دقیقهای شکل گرفت و مانند یک موشک به سمت بالا پرتاب شد. قیمت از ناحیه 1.0850 در عرض چند ثانیه به 1.0890 رسید .
ضربان قلب سینا بالا رفت. چشمهایش به مانیتور دوخته شده بود. تلگرامش مدام بوق میزد و در کانالهای مختلف، تریدرها از سودهایشان اسکرینشات میگذاشتن د.
صدایی در سر سینا فریاد زد: «ببین! داره میره بالا! همه دارن سود میکنن و تو فقط نشستی نگاه میکنی! اگر الان وارد نشی، تا قیمت 1.0950 میره و تو جا میمونی! »
منطق ضعیفی در گوشه ذهنش زمزمه کرد: «اما استراتژی تو میگوید باید منتظر پولبک و تایید بما نی…»
صدا بلندتر شد: «کدام پولبک؟! این بازار خرسی نیست که برگرده! بخر! همین الان بخر!»
دستهای سینا میلرزید. بدون آنکه منتظر بسته شدن کندل بماند، در قیمت 1.0915 دکمهBuyرا فشا ر داد.
به محض شنیدن صدای کلیک، انگار جادوی بازار باطل شد. کندل سبز رنگ متوقف شد، کمی درجا زد و ناگهان با شدتی دو برابر شروع به ریزش کرد. در کمتر از 3 دقیقه، آن کندل صعودی زیبا تبدیل به یک سایه Wick بلند و زشت شد. قیمت به 1.0880 سقوط کرد و حد ضرر سینا را با بیرحمی لمس کرد. او ماند و یک حساب قرمز، عرق سرد روی پیشانی و حس تحقیرکنندهی حماقت.
ژورنالنویس ی سینا
آن شب، سینا با دلی پر از خشم و پشیمانی، دفترچه چرمی سیاهرنگش را باز کرد تا طبق قولی که به خودش داده بود، همهچیز را ثبت کند:
صفحه ژورنال - تاریخ: 140 4/01/10
بخ ش معاملاتی:
· نماد :EUR/USD
· نقطه ورود: 1.0915
· حد ضرر : 1.0880
· حد سو د: 1.0960
· دلیل تکنیکال:راستش را بخواهید… هیچ دلیلی نداشت! فقط دیدم یک کندل بزرگ سبز در حال حرکت است. استراتژیام را کامل اً نادیده گرفتم.
بخش احساسی:
احساس میکنم یک احمق تمامعیارم. وقتی بازار بالا میرفت، حس میکردم همه دنیا سوار قطار ثروت شدهاند و من در ایستگاه جا ماندهام. دستم بیاختیار سمت موس رفت. قلبم تند میزد و نفسم حبس شده بود. وقتی وارد شدم، امید داشتم، اما وقتی برگشت، فقط میخواستم سرم را به میز بکوبم. من اصلاً تحلیل نکردم، من فقط به ت رسم واکنش نشان دادم.
جلسه بررسی با آریا : کافهای در دل شهر
عصر روز بعد، سینا در یک کافه خلوت روبروی «آریا» نشسته بود. آریا تریدری بود که موهای جوگندمی و نگاه آرامش نشان میداد سالهاست از طوفانهای بازار جان سالم به در برده است. او فنجان قهوهاش را روی میز گذاشت و ژورنال سینا را با دقت خواند.
آریا لبخند کمرنگی زد و گفت: «تبریک میگویم سینا. تو رسماً با اولین غول مرحله اول روانشناسی، یعنی ترس از جا ماندن یا همانFOMOروبرو شدی. صداقتی که در ژورنالت داشتی قابل تحسین است.»
سینا با کلافگی گفت: «آریا، من میدانستم نباید وارد شوم! اما آن صدا در سرم… انگار ک نترل دستم را گرفته بود.»
آریا کمی به جلو خم شد، نگاه نافذش را به چشمان سینا دوخت و گفت: «آن صدایی که شنیدی، صدای یک تحلیلگر یا یک معاملهگر حرفهای نبود. آن صدای یک قمارباز هیجانزده بود که در مغزت زندگی میکند. تو فکر میکردی داری یک فرصت طلایی را شکار میکنی، در حالی که فقط داشتی به ترسِ احمقانهات از موفقیت دی گران واکنش نشان میدادی.»
آریا سپس یک دستمال کاغذی برداشت و با خودکار روی آن یک خط کشید: «ببین سینا، بازار مثل یک قطار سریعالسیر است. وقتی قطار با سرعت 200 کیلومتر بر ساعت از ایستگاه رد میشود، تو دو راه داری. راه اول که کار آماتورهاست: بدوی و سعی کنی خودت را از پنجره به داخل قطار در حال حرکت پرت کنی. نتیجه؟ قطعا زیر چرخها له میشوی. راه دوم کار حرفهایها: روی نیمکت ایستگاه بنشینی، قهوهات را بنوشی و منتظر بمانی تا قطار بعدی بیاید، ترمز کند و درها را برایت باز کند.»
آریا دستمال را سمت سینا هل داد و جمله طلاییاش را گفت: «بازار پر از فرصت است سینا، اما حساب معاملاتی تو نه. اگر تاییدیه استراتژیات نیامد، هیچ اتفاقی نمیافتد؛ فقط یک معامله انجام نشده است. فردا هم خورشید طل وع میکند و بازار باز است.»
آزمو ن مجدد و پیروزی: معجزه صبر
چند روز بعد، بازار طلا XAU/USD به شدت نوسانی بود. قیمت به ناحیه مقاومت مهم 2350.50 رسیده بود. ناگهان یک خبر ژئوپلیتیک منتشر شد و طلا با یک کندل انفجاری 15 دلار ب الا رفت و مقاومت را پاره کرد.
دوباره همان حس آشنا در سینه سینا پیچید. تلگرام شروع به زنگ خوردن کرد. دستش به سمت موس رفت تا دکم هBuyرا در سقف قیمت فشار دهد.
صدای قمارباز درونش فریاد زد: «طلا داره پرواز میکنه! بخر وگرنه جا میمونی!»
اما این بار، پیش از آنکه انگشتش روی کلیک چپ فشار بیاورد، تصویر قطار سریعالسیر و صدای آرام آریا در ذهنش زنگ زد: “باز ار پر از فرصته، اما حساب تو نه.”
سینا دستش را از روی موس برداشت. یک نفس عمیق کشید و به پشتی صندلی تکیه داد. او گفت: «من سوار قطار در حال حرکت ن میشوم. منتظر قطار بعدی میمانم.»
او وارد معامله نشد. 10 دقیقه بعد، هیجان خبر فروکش کرد. خریدارانِ عجول شروع به سیو سود کردند و طلا با یک ریزش شدید، تمام مسیر رفته را برگشت و یک «شکست فی ک»Fake Breakout روی چارت ثبت شد.
سینا هیچ سودی از آن حرکت نبرده بود و موجودی حسابش تغییر نکرده بود؛ اما وقتی به سایه بلند کندل نگاه میکرد، لبخندی از سر رضایت روی لبانش نشست. او برای اولین بار موفق شده بود بر نفس خود پیروز شود. این، شیرینتری ن مع املهای بود که هرگز انجام نداد.
اگر این داستان براتون جذاب بود میتونید بخش های دیگش رو در لینک زیر مطالعه بفرمایید