اساتید یا اساتیغ ؟؟؟......

دنبال جواب سوالتی

واقعا حقیقت بازارهای مالی چیه ؟؟؟؟

استراتژی مدیریت سرمایه روانشناسی بالاخره کدوم ؟؟؟؟

لبه معاملاتی چیه چرا مهمه ؟؟؟

دیسیپلین یا انگیزش ؟؟؟

هوش هیجانی مهم تره یا آی کیو؟؟؟

چه زیبا و قشنگ گفتی

حفیقت بازارهای مالی اینه که هیچ‌کس فردا رو نمی‌دونه. اون چیزی که سود پایدار می‌ده ترکیب سه تا چیزه: مدیریت سرمایه + روانشناسی + استراتژی، نه فقط یکی شون.

لبه معاملاتی یعنی مزیتی که شما نسبت به بقیه داری (مثلا ورود بهتر، خروج بهتر، یا تحلیلی که اکثر ندارن). بدون لبه، حتی با بهترین روانشناسی هم ضرر می‌کنی.

دیسیپلین مهم‌تر از انگیزشه. انگیزش میاد و میره، ولی دیسیپلین همون چیزیه که باعث میشه حتی وقتی حوصله نداری، به سیستم پایبند بمونی.

هوش هیجانی تو معاملات از IQ مهم‌تره. کلی آدم باهوش هستن که بخاطر نداشتن کنترل احساسات، حسابشون رو صفر کردن. بازار جای IQ نیست، جای EQ و صبر و پایبندی به قانونه.

یاد تبلیغ مدرسان شریف افتادم :rofl: جواب تمام سوالات میتونس باشه

خب حالا خودت جواب سوالات رو بگو میشنویم

به ترتیب:

1. حقیقتش حرکت سرمایه و پول به سمتی که راحت تر حرکت میکنه و کمترین انرژی (نقدینگی) رو مصرف میکنه (مثل مسابقه طناب کشی)
  2. همشون، همشون با هم✅ میخوای آش درست کنی نمیگیم رشته؟ سبزی؟ آب؟ کدوم؟!
  3. لبه معاملاتی؛ هرکسی ممکنه یه تعریفی داشته باشه من تعریفم اینه! ما هرکدوممون یه جوری رندگی کردیم و یه سری مفاهیم داریم و اون مفاهیم توی درک و انجام بهتر معاملات کمکمون میکنه؛ مثلا باز بنده حرکت اجتماعی رو بهتر درک میکنم بنابر این خبرخوانی میتونه یکی از لبه های معاملاتیم باشه.
  4. قطعا دیسسپلین! انگیزه ترکیب هورمونیه (دوپامین و اوکسیتوسین) و بدن سریعا خودشو با پیک هورمونی وفق میده! دیسیپلین انجام یه کاری توی هر وضعیتیه!
  5. از من بپرسی میگم هر دو: ایکیو برای وصل کردن اطلاعات معاملاتی و ارتباطش با قیمت. ای‌کیو برای متوجه شدن وضع روانی و کندل های جدید بازار.

من شخصا حتی اگه بهترین تریدر ایرانم باشم تا زمانی که نتونم یه آمار جهانی و عملکردی در حد معامله گرای برتر تو تاریخ داشته باشیم(آمار قابل اثبات) خجالت میکشم و برام خنده داره از لفظ استاد برای خودم استفاده کنم.

نمیدونم چطور بعضی افراد به خودشون میگن استاد!

همین افکار ایده آل گرا؛ تو شغل معامله گری هم سرایت میکنه

میتونی استاد کارِ خودت باشی ، میتونی تو سبک خودت استاد باشی و نسخه برتر خودت رو بسازی

نمیتونی خودت رو با دیگران مقاسیه کنی چون الزاما هر شخص توانایی منحصر به خودش رو داره و نابغه زندگی خودشه

مسیر واقعی یک تریدر حرفه‌ای با سیستم شخصی خودش و بر اساس شخصیت خودش ساخته میشه بلکه با ترکیب دانش از ده‌ها منبع مختلف، آزمون و خطا، این مهارت‌ فقط با تجربه واقعی، زخم خوردن در بازار، و تمرین ذهنی به دست میاد، نه با دیدن چند ساعت یا چند روز ویدیو از اساتید محترم.

عالی بود واقعا :clap::clap::clap::clap:

ممنون از جوابتون عالی بود

چون اونایی که تازه وارد دنیای بازارهای مالی میشن به امید یه شبه پولدار شدن گیر این اساتیغ میوفتن

بله همینطوره واقعا:clap::clap::clap::clap::clap:

حقیقت این است که بازارهای مالی مثل صرفاً ماشین‌های پولسازی سریع نیستند، بلکه عرصه‌ای برای انتقال هوشمندانه ریسک و نقدینگی هستند که در آن‌ها اکثر افراد آماتور پول خود را به متخصصان و مؤسسات بزرگ می‌بازند و میشه ساعت ها راجبش حرف زد

ما باید یک لبه معاملاتی داشته باشیم یعنی یه برتری رو استراتژی و اون ستاپی که داریم داشته باشیم بنظرم لبه معاملاتی یعنی سیستم تو آنقدر واضح باشد که یک ربات هم بتواند آن رو اجرا کند

بزرگترین دلیلی که ما موفق نمی‌شیم نداشتن دیسیپلینه توی هر زمینه ای ن فقط ترید یک روز حسش هست یه روز نیست ولی دیسیپلین بازی رو عوض می‌کنه مهم نیست انگیزه داری یا نداری مهم نیست شرایط جامعه چطوریه شرایط روحیت کاری که باید انجام بدی رو باید انجام بدی هر روز

چالش پراپ شرکت کردم چون نظم و انضباط نداشتم ۸ماه بود نمی‌تونستم پاسش کنم همه چی عالی بود به روز معامله میکردم یه هفته سمت چارت نمی‌رفتم وقتی حسش بود چارت نگاه میکردم به خودم اومدم دیدم نمیشه کم تر از ۱ماه

با نظم و انضباط پاسش کردم

در بحث iQ و EQ خیلیا اصلاEQرو هم نشنیدم فقط یاد گرفتیم کسی که ای کیوش بیشتره اون موفق تره ولی همچین چیزی نیست برین بخونین کدوم افراد موفق IQبالاتری داره جف بزوس ایلان ماسک

ولی ما هر روز باEQ سروکله داریم احساسات

تمام تصمیم های بدمالی ، رابطه های که تمام شدن همش از نداشتن EQبالاتری بود یه فکری بکن ببین کجاها با احساساتت گندزدی

آی کیو رو نمیشه تقویت کرد ولی EQرو میشه تقویت کرد

استراتژی و روانشناسی و مدیریت سرمایه کنار هم معنی پیدا میکنن به هم وابسته هستن نمیشه با تسلط به یکیش موفق بشی

برای هر کدوم باید برنامه داشته باشی

میتونم برای همشون برنامه بفرستم

اگر روانشناسی نداشته باشی، از استراتژی ات خارج می‌شوی اگر استراتژی نداشته باشی، مدیریت سرمایه ات بی‌هدف است اگر مدیریت سرمایه نداشته باشی بهترین روانشناسی و استراتژی هم تو را نجات نمی‌دهد.