به کلاب دانینگ کروگر خوش آمدید! 👋

سلام. به کلاب دانینگ کروگر خوش آمدید!

بذار اول توضیح بدم اصلاً این کلاب چی هست.

این یه باشگاه افتخاریه برای همه ماها! اونجایی که تازه یه چیزی یاد گرفتی و حس میکنی ایول خفن شدی! هیچی نیست که نتونی. ولی راستش رو بخوای، تهش تهش هنوز اول راهی. این افکت میگه: اونایی که کمترین مهارت رو دارن، بیشترین اعتمادبه‌نفس رو هم دارن! (دقیقاً همون حس بعد از دیدن سه تا ویدیوی آموزشی که میگی دیگه تریدرو بلدم)

خب بیا خود افکت دانینگ کروگر رو هم مثل یه استراتژی تجزیه کنیم ببینیم چجوری کار میکنه:

• فاز یک: قله حماقت (Mount Stupid)
    اینجا تازه عضو کلاب شدی. یه استراتژی دیدی، بک‌تست گرفتی تو سه تا ترید، همه‌اش سود بوده. با خودت میگی: “بازار دیگه تموم شد؟ من اومدم!” هرچی میبینی ستاپ خودته. اصلاً ترید یعنی همین. (نکته غیرتخصصی: این فاز خوشگل‌ترین فاز کلابه، ولی خطرناک‌ترینش هم هست)

• فاز دو: دره ناامیدی (Valley of Despair)
    یهو میبینی سه تا ضرر پشت سر هم دادی. استراتژی که جواب نمیده! تو دیگه هیچی بلد نیستی. هرچی باز میکنی بازم ضرر. شده بودی استاد بازار، الان شده شاگرد اول ضرر. به این میگن “افتادن از قله تو دره”. (پیشنهاد میکنم تو این مرحله ژورنالت رو چک کنی، نه اینکه فقط ناله کنی و منفی بگی!)

• فاز سه: شیب یادگیری (یا روشنگری) (Slope of Enlightenment)
    به خودت میای میبینی داری کم کم میفهمی قبلاً کجا اشتباه میکردی. دیگه به هر کندلی ورود نمیزنی. میدونی مدیریت ریسک چیه. شاید هنوز سودده نباشی ولی حداقل میدونی کجای راهی. اینجا دیگه حس “من خفنم” رو نداری، داری آروم آروم واقعاً چیزی یاد میگیری. (نکته تخصصی: این فاز طولانی‌ترین فاز کلابه، صبور باش)

• فاز چهار: فلات شایستگی یا پایداری (Plateau of Sustainability / Plateau of Competence)
    تبریک میگم! دیگه عضو دائم کلاب نیستی (البته همیشه یه گوشه‌اش جا داری). اینجا میدونی چی بلدی، چی نمیدونی. ستاپ خودتو میشناسی، تاییدیه ورود باهات حرف میزنه، نقطه خروج رو میزنی، ترید رو مدیریت میکنی، ریسکتو میدونی. دیگه حس نمیکنی “بهتر از بقیه‌ای”، فقط داری کارتو انجام میدی. (مدیریت ذهنت: همینجا بمون، نذار دوباره بیوفتی تو قله حماقت)

مدیریت کلاب (چطور از این کلاب خارج نشی؟):

• هر وقت حس کردی خیلی خفنی بدون احتمالاً توی فاز یکی (قله حماقت)
  • هر وقت حس کردی هیچی بلد نیستی بدون توی فاز دو هستی (نفس عمیق بکش)
  • هر وقت حس کردی داری آروم جلو میری بدون داری به فلات میرسی
  • همیشه یه جایی از ذهنت رو بذار برای شک: “شاید من الان دارم دانینگ کروگر میزنم”

به کلاب دانینگ کروگر خوش آمدید. ورود که بکنی، خروج دست خودته. فقط یادت باشه: همیشه توی کلاب یکیمون نشسته، ولی اونایی که میان میگن “من که نیستم”، دقیقاً همان‌ها هستند.

7 لایک کرده

درود بر شما. بعد از اینکه تقریبن به اندازه تعداد تاپیک‌ها این تصویر رو دیدم، یک تاپیک اختصاصی هم داره :smiley:

نمیدونم چرا هر بار می‌بینمش «قلعه حماقت» توجهم رو جلب میکنه :sweat_smile:

امیدوارم همه به سطح پایداری برسیم :star_struck:

نه خوشم اومدددد

1 لایک کرده

دیگه دوستان گفتن خیلی اینو دیدن گفتم هم توضیحش بدم هم یه جایی برای این کلاب باشه که هممون بتونیم بهش برگردیم :white_check_mark:

1 لایک کرده

ایده تاپیک کردنشو تو تو سرم انداختی

مثل اینکه بالاخره استاد تصمیم به پرزنت امضای کارشون گرفتن

1 لایک کرده

من خیلی اثر گذارم کلا(شوخی)

جدا از این بحث ها واقعا یک نمودار خفنه که با توضیح شما خفن تر و مفهومی تر بود ،واقعا نظرمو جلب می‌کنه توی همه تاپیک ها و خیلی خوبه همه ببیننش و یادش بگیرن

1 لایک کرده

نمیدونستم اینقد همه دیدنش :joy:

1 لایک کرده

باعث افتخار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه

1 لایک کرده

اصلا قبل اینکه تاپیکی ایجاد شه این عکسه تو کامنتاش هست
قانون پایداری دانینگ کروگر

1 لایک کرده

بله ،در جریان هستم

1 لایک کرده

من هر تاپیکی باز میکردم میخورد تو صورتم😂
ولی خداییش بایدم زیاد تکرار شه واقعا جوابه

1 لایک کرده

مردم رعایت نمیکنن :joy:

1 لایک کرده

بعداز این اثری که گذاشتید دعوا توی تاپیک طلا تموم شددد😂

1 لایک کرده

از اون موقع؟؟؟ :joy:

بله بجایی رسید که عذر خواهی کردن از همدیگه

نظرم اینه هرکی جلوم راهم بود این عکسو بهش نشون بدم

این عکس برای افراد پر ادعا و افراد مغرور خیلی مناسبه و همشون میگن نههه این برای من نیست ولی

1 لایک کرده

میشه یکی که رسیده بالا یه طناب بندازه پایین بقیه رم بکشه بالو

از اینجا تا صبح فکت

1 لایک کرده

با پا نمیشه 4WD میخواد!:joy:

1 لایک کرده