تاپیک کالبدشکافی قوانین پراپ‌ها قسمت 1 تا 4

:penguin: دروداون کلی:penguin:

همه چیز طبق برنامه پیش می‌رفت؛ معامله‌گر چند روز پشت سر هم سود گرفته بود و فقط چند قدم تا رسیدن به تارگت چالش فاصله داشت. اما یک روز بازار برخلاف انتظار حرکت کرد. چند معامله ناموفق پشت سر هم، حساب را وارد ضرر کرد و ناگهان تمام تلاش‌ها با یک پیام پایان یافت: Challenge Failed.

اما مشکل همیشه یک معامله بد نیست؛ گاهی یک عدد کوچک در قوانین، سرنوشت یک حساب را مشخص می‌کند: دراداون کلی (Maximum Drawdown).

دراداون کلی یکی از اصلی‌ترین قوانین شرکت‌های پراپ است که تعیین می‌کند معامله‌گر حداکثر چه میزان از سرمایه اولیه اجازه ضرر دارد. این قانون در واقع یک خط قرمز است؛ عبور از آن یعنی حتی اگر معامله‌گر بعداً بتواند ضرر را جبران کند، حساب دیگر اعتبار ندارد.

برای مثال، در یک چالش ۱۰۰ هزار دلاری با دراداون کلی ۱۰ درصد، معامله‌گر نباید اجازه دهد ارزش حساب کمتر از ۹۰ هزار دلار شود. رسیدن به این نقطه معمولاً به معنی نقض قوانین و از دست رفتن حساب است.

شرکت‌های پراپ این محدودیت را با هدف مدیریت ریسک تعریف می‌کنند. از نگاه آن‌ها، معامله‌گری که بتواند افت سرمایه را کنترل کند، احتمال بیشتری دارد که در شرایط واقعی بازار هم عملکرد پایدارتری داشته باشد. اما از طرف دیگر، برخی معامله‌گران معتقدند قوانین دراداون، مخصوصاً در بازارهای پرنوسان، می‌تواند فشار زیادی ایجاد کند؛ زیرا یک حرکت شدید بازار یا چند ضرر پشت سر هم ممکن است یک استراتژی سودده را هم از بین ببرد.

بررسی چند پراپ محبوب که این قانون را اجرا میکنند البته با درصد های متفاوت :

اما نکته مهم اینجاست که فقط درصد دراداون اهمیت ندارد. چیزی که بسیاری از معامله‌گران هنگام خرید چالش به آن توجه نمی‌کنند، نحوه محاسبه این قانون است. اینکه معیار محاسبه بالانس است یا اکوئیتی، آیا ضرر شناور حساب می‌شود یا نه، و شرایط هر شرکت برای نقض قانون چگونه تعریف شده، می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

تقریباً هیچ‌کدام از پراپ‌های ایرانی شناخته‌شده «بدون دراداون کلی» نیستند. بیشتر پراپ‌ها برای کنترل ریسک یک حد ضرر کلی دارند. چیزی که متفاوت است، درصد و نحوه محاسبه آن است.

در قسمت‌های بعدی کالبدشکافی قوانین پراپ‌ها، سراغ قوانینی می‌رویم که گاهی یک تریدر حرفه‌ای را هم غافلگیر می‌کنند.

این قانون وقتی بهش نزدیک میشی خیلی اضطراب و میبره بالا و ذهن و میبنده من خیلی بهش توجه نمیکنم واقعا با ارامش تا یکی و دو درصد مونده به درادون به نظرم میشه یه کارایی کرد

همین قوانینه دست و پای تریدر و میبنده البته یه دفعه پورصمدی در استوری اعطای سرمایه گفت فقط حساب هایی که نهایت افت 10 درصد بود بررسی میشه و انگار واقعا تریدر خوب نباید درصد زیادی وارد ضرر بشه حسابش چه بسا برگردونه

شما تا حالا براش فرستادی استیتمنت واقعی به تیمش اضافه میکنه ؟

در کل میگن تریدر خوب درادون حسابش باید زیر 10 باشه و زیر 5 عالیه و پروفیت فکتور حساب هم باید بالای 1.30 باشه و بالای 2 عالی محسوب میشه .

مرسی بابت وقتی که گذاشتی و توضیحات اموزنده ای که نوشتی :rose:

درادون کل بنظرم سختتر میکنه قضیه رو تا درادون روزانه

درادون روزانه دیگه ترید نمیکنی جمع میشه داستان درادون کل ولی با ترید نکردن هم فرقی نداره و بخواد بره میره اکانت

درادون روزانه؛ قانونی که خیلی‌ها بعد از نابودی حسابشان یاد می‌گیرند :penguin:

صبح مثل هر روز پشت سیستم نشست. نمودارها را باز کرد، اخبار را مرور کرد و اولین معامله را انجام داد. چند دقیقه بعد، حد ضرر فعال شد.

با خودش گفت: «اشکالی ندارد، این هم بخشی از کار است.»

معامله دوم هم به ضرر ختم شد. این بار کمی ناراحت شد، اما هنوز به برنامه‌اش پایبند بود. تا اینکه معامله سوم را با حجم بیشتری باز کرد؛ نه چون سیگنال بهتری دیده بود، بلکه چون می‌خواست ضررهای قبلی را سریع جبران کند.

پایان روز، نه‌تنها سرمایه‌اش کمتر شده بود، بلکه اعتمادبه‌نفسش هم از بین رفته بود.

مشکل از تحلیل نبود؛ مشکل این بود که او هیچ محدودیتی برای درادون روزانه نداشت.

درادون روزانه یعنی حداکثر مقداری از سرمایه که حاضر هستید در یک روز از دست بدهید. این عدد، یک محدودیت برای سود نیست؛ بلکه یک سپر دفاعی برای سرمایه و آرامش ذهن شماست.

بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار هر روز از خودشان می‌پرسند: «امروز چقدر می‌توانم سود کنم؟» اما معامله‌گران حرفه‌ای سؤال دیگری می‌پرسند: «اگر امروز همه‌چیز برخلاف انتظار پیش رفت، حداکثر چقدر اجازه دارم ضرر کنم؟»

همین تفاوت نگاه، مسیر دو معامله‌گر را از هم جدا می‌کند.

فرض کنید موجودی حساب شما ۱۰ هزار دلار است و تصمیم گرفته‌اید درادون روزانه‌تان ۲ درصد باشد. یعنی اگر مجموع ضررها به ۲۰۰ دلار رسید، معامله برای آن روز تمام است؛ حتی اگر احساس کنید فرصت‌های خوبی هنوز در بازار وجود دارد.

شاید این قانون در لحظه سخت باشد، اما تجربه نشان داده بیشتر حساب‌های معاملاتی نه به خاطر یک تحلیل اشتباه، بلکه به خاطر ادامه دادن معاملات بعد از رسیدن به حد ضرر روزانه از بین می‌روند.

در نهایت، معامله‌گری مسابقه سرعت نیست؛ یک ماراتن است. کسی در این مسیر موفق می‌شود که قبل از فکر کردن به سود، از سرمایه‌اش محافظت کند. درادون روزانه دقیقاً برای همین ساخته شده است؛ تا شما فردا هم فرصت معامله کردن داشته باشید.

کدام شرکت‌های پراپ از قانون درادون روزانه استفاده می‌کنند؟

اگر قصد فعالیت در شرکت‌های پراپ را داشته باشید، خیلی زود متوجه می‌شوید که «درادون روزانه» فقط یک مفهوم آموزشی نیست؛ بلکه یکی از مهم‌ترین قوانین ارزیابی معامله‌گران است. در بسیاری از شرکت‌های پراپ، عبور از حد مجاز درادون روزانه به معنای نقض قوانین حساب و حتی از دست دادن چالش یا حساب فاند شده است.

به همین دلیل، پیش از خرید هر پلن پراپ، بهتر است علاوه بر سود تقسیمی و هزینه چالش، قوانین مدیریت ریسک آن شرکت را نیز به دقت بررسی کنید.

شرکت‌های پراپ خارجی

FTMO-FundedNext-Funding Pips

شرکت های پراپ ایرانی

سرمایه گذار برتر - پراپکو -رابین سود - مای پراپ -نواپراپ

نه من تا حالا نفرستادم 6 ماهه ریل خودتو میخواد پراپ قبول نمیکنه

دردون روزانه قانون فول العاده ای که در هر حسابی ریل یا پراپ بالانس بالا یا کم باید رعایت کنیم

درادون روزانه در حساب ریل هم برای خودمون باید داشته باشیم

دقیقا چه پراپ چه حساب اصلی رعایت درادون روزانه الزامی است

من فکر میکنم حالا پراپ ها هر کدوم تعداد زیادی قانون دارن ولی طبق آماری که این ور اون ور دیدم اکثر افراد حتی بالای 50 درصد علت رد شدنشون به علت درادون روزانه هست

فکر میکنم هدفتون اینه که قوانین رو به کاربران آموزش بدین
بهترین کار اینه که با عکس مثلا با خود ai چند مثال واقعی بزنین تا این قانون برای همه کسانی که مشکل دارن بهتر جا بیوفته

اینم توضیحات خوبی هست در این زمینه

فیلم و عکس بزاری خیلی بهتره
و مثال‌های زیاد

ممکنه یک آمار یا تخمین هم پیدا کنین از پراپ‌ها یا مراجه مختلف که چند درصد افراد با این شیوه رد میشن؟
و چه راهکارهایی برای نرسیدن به این نقض قانون رو توصیه میکنین؟

یک چیز دیگه هم اینکه هر قانونی بررسی میشه بهتر توی تایتیل هم بهش اشاره کنی به نظرم

لعنت به هرچی قانون گیج کنندس

حتما سعی میکنم در روال اموزشا بزارم ممنونم از پیشنهادت